Следвайте ни

Николай Радев – единствената алтернатива на ГЕРБ в Пловдив

viber icon

„Пловдив на здрави и образовани хора, град на високите технологии – така накратко представи визията си кандидатът за кмет от „БСП за България“ Николай Радев в дебата по Нова тв. Като директор на едно от най-успешните училища в България – Английската гимназия в Пловдив, той декларира, че ще съдейства за възстановяване на традициите в образоването да се подготвят качествени кадри, нужни на бизнеса.

„Работните заплати са ниски, защото бизнесът търси евтина работна ръка. Икономиката на Пловдив е икономика на ишлеме“, посочи Радев. Той е убеден, че кметът може да влияе с визионерство, създавайки условия, и да определя посока за  развитие на града.

Радев подчерта, че в Пловдив данъците бяха намалени, когато социалистите бяха в управлението на града. Това беше в мандата на Славчо Атанасов, който сега смята да тегли заеми за инфраструктурните проекти. В тази връзка беше и въпросът на Радев към опонента му от НФСБ-ВМРО. „Кога казвате истината - когато обещавате на хората в градинките да намалите данъците, или когато пред архитектите в Пловдив заявихте, че ще теглите заем? Двете взаимно се изключват!–обърна се кандидатът на „БСП за България“ към опонента си, който първоначално отрече, но после се впусна в обяснение за нуждата от кредитната линия.

Въпросът на Радев към Дани Каназирева беше за коалиционните й намерения за управлението на Пловдив, намеквайки за политическото й колабориране ту с ГЕРБ, ту с хората на Славчо Атанасов. Радев се обърна директно към кандидата за ГЕРБ с думите:“Вие готвите ли се за дебат на балотажа с мен?“ Димитров призна, че политическата битка действително е по оста ляво-дясно, а Пловдив открай време е разделен на ляво и дясно политическо пространство.

Така Николай Радев си извоюва легитимацията на единствена алтернатива на статуквото в Пловдив. Атанасов занемя и дори не зададе въпрос на Радев. А на другите двама от  конкурентите си отговори така: „Бихме подкрепили проверка на „Пълдин туринвест“, увери Каназирева, а на Димитров за присъединяването на общините Марица и Родопи каза, че към момента законодателството не го позволява.

„Но има начини за съвместни междуобщински действия, които Вие пропуснахте да направите като областен управител“, завърши Радев. 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?