Следвайте ни

Николай Радев: Кино "Космос" - част от културната карта на града

viber icon

На всички пловдивчани е ясно, че голямото събитие за града ни - Европейска столица на културата, се провали. То показа, че управляващата партия ГЕРБ е неспособна да организира мероприятия от европейска величина, които, освен до естетическото израстване на хората, трябва да водят и до развитието на туристическия бизнес в Пловдив. Считам, че екипът, ръководещ Фондация „Пловдив 2019”, трябва да бъде незабавно сменен. За да приключи проектът достойно!

До края на 2019-а и през следващите години трябва да бъдат реализирани следните дейности:

1. Опазване и развитие на пловдивското културно и историческо наследство, включително  създаване на общинска структура, ориентирана към съхраняване и развитие на знакови за общината обекти като пловдивските тепета, река Марица, архитектурни паметници (Стария град, Главната улица и "Капана", домове на бележити българи, живели и творили в нашия град и др.).

2. Превръщане на ул. „Гладстон“ в интегрирана зона за културни прояви, включваща Дом на културата „Борис Христов“, експозиционната зала на Дружеството на пловдивските художници, Дома на техниката), преустройство на кино „Космос“ и включването му в културната карта на Пловдив.

3. Подпомагане и развитие на културните институти в Пловдив, включително по-щедро общинско финансиране с използване на различни форми; културни чекове за зрелостници; отреждане на общински терен за модерна функционална сграда за Пловдивска опера; осигуряване на ежегодния културен календар на Пловдив като баланс между високо и масово изкуство, традиция и модернизъм, класически и авангардни прояви при постигане на консенсус с професионалните гилдии и културните институти.

4. Популяризиране на Пловдив като дестинация за културен, исторически фестивален, панаирен, спортен и уикенд туризъм.

5. Кандидатстване за включване в системата на Европейски културен коридор.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?