Следвайте ни

Николай Радев: Единна електронна система ще намали бумащината

viber icon

Основните проблеми са на основа сгрешения Закон за предучилищно и училищно образование и свързаните с него наредби, които са насочени към системата от училища и детски градини, а не към образованието на детето и ученика, и по този начин изправиха учителите и директорите пред огромна бумащина.

Община Пловдив ще облекчи дейността по документацията чрез изграждане на единна електронна система, в която се попълва и обменя информацията между учители и училище и между училища и Община.

Учебната база на много от училищата е силно остаряла. Физкултурните салони и спортните терени са амортизирани, а на места и опасни за децата. Спешно трябва да се направи анализ на материалната база на общинските училища и програма за извършване на ремонт и обновяване, както и изграждане на нови сгради. Голяма част от професионалните гимназии разполагат с техника за обучение, която е на повече от 20 години. Завършващите ученици нямат необходимите умения и при постъпване на работа получават ниски заплати.

Кметът на града е институцията, която трябва да събере бизнеса, средното и висшето образование и чрез насочването на професиите и помощ от инвеститорите да определи по-добри перспективи пред младите хора в Пловдив. Чрез система за ранно професионално ориентиране и използване на възможностите за извънкласни дейности и Центъра за подкрепа на личностното развитие /бивш ОДК/ Община Пловдив ще съдейства за решаването на проблема с липсата на мотивация и отпадането на учениците.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?