Може ли стадион „Пловдив” да се възроди, без да чакаме държавата да изсипе десетки милиони?

Георги Колев представи впечатляващ проект за съоръжението, широка дискусия решава бъдещето му

Как би могъл да изглежда стадион „Пловдив”, ако се направят нужните инвестиции в него? Кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев представи впечатляващи акценти от проекта за съоръжението. Той включва модерна фотоволтаична система, структурно остъкляване по фасадата, хотелска и офис част към стадиона, нова спортна зала на мястото на зала „Чайка”, модерни трибуни и ложи.

 „За стадион „Пловдив“ най-сетне трябва да се намери решение, и то в близките години. Идеите как държавата ще даде пари за превръщането му в едно от съоръженията, с които страната ни заедно с други балкански държави ще кандидатства за домакинство на европейско или световно първенство по футбол, не изглеждат реалистични към днешна дата. И ако действително се окаже, че няма вариант за държавно финансиране, трябва да се потърсят резерви в бюджета на Пловдив и стадионът да бъде довършен”, смята Жоро Колев. Той припомни, че вече мина гласуването за символично концесионно възнаграждение от 100 лв. за стадионите „Ботев“ и „Локомотив“. Това ще да даде резултат и тези съоръжения да бъдат ремонтирани от частни инвеститори.

„При това положение стадион „Пловдив“ би трябвало да заеме челно място в приоритетите на Общината, но след съответните консултации със спортните организации. И ако след това се реши, че най-важният обект е стадион „Пловдив“, за него трябва да се отпускат пари приоритетно”, обясни адвокатът.

Акцент в програмата му е и решаването на въпроса за изграждането на Втори гребен канал.По думите му, ако в сътрудничество с различните спортни клубове се постигне съгласие и се начертае план стъпка по стъпка, нещата ще започнат да се случват реално. Сегашната ситуация е „много шум за нищо“ – от 30 години се говори за стадион „Пловдив“, от 7-8 – за дублиращ гребен канал, но резултатът на практика е нулев.

Неотложно трябва да се реши и ситуацията с мениджмънта на спортна зала „Колодрума”, където има по едно събитие на два месеца.

„Ако назначеното от Община Пловдив ръководство не може да се справи с привличането на мероприятия там, може да се помисли за възлагането на управлението на „Колодрума“ на външен организатор на събития – известно е, че често частната инициатива е доста по-резултатна. И ако цените за наемането на Колодрума са пречка пред привличането на промоутъри, те трябва да бъдат намалени. Не е трудно да се прецени, че висок наем, плащан 10 пъти в годината, няма как да покрие дори разходите на общинското предприятие „Многофункционална спортна зала“, заяви кандидат-кметът.

Сега е времето да подкрепите кандидата за кмет на Пловдив от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев с №49!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?