Следвайте ни

Любомира Ганчева: Кандидатите на статуквото за кмет на Пловдив бягат от дебат за бъдещето на общината, която реално са съсипали

viber icon

Остава по-малко от седмица  до вота на пловдивчани, който ще отреди кой ще вземе ключа за Община Пловдив и кои 51 съветници ще се разполагат с имуществото на целия град. Свидетели сме на пълна липса на дискусия от страна на всички стари, но с претенцията за „нови“ кандидати за управата на града. Те единствено посочват проблемите на града ни, без да предлагат никакви решения за тях и удобно премълчавайки, че в качеството си на общински съветници, кметове, областни управители те също носят вина за тяхното възникване.

Като млад човек съм свикнала на следното: при проблем той да се постави на дискусия с останалите равнопоставени участници в надпреварата за кмет и общински съветник на град Пловдив и да се постигне единно решение в полза на обществото.

 Всички мои опоненти казват, че са за открита и честна кампания, но не съм видяла нито един от тях да предложи решения публично, на дебат. Ето защо поех инициативата в свои ръце. 

Изпратих писмо-покана до всеки кандидат за кмет с предложение за дискусия по 6 въпроси, които считам, че са важни за бъдещето на Пловдив. Познайте колко  отговора получих? Нито един!

Повечето от въпросите ми бяха подсказани от нашите съграждани в хода на кампанията. Липсата на какъвто и да е отговор от останалите кандидати за кмет е не само неуважение към мен или към младите в град Пловдив, то е неуважение към нуждата от дебат и дискусия преди избори.

Тъй като не успях да разбера мнението на кандидатите за кмет на Пловдив по конкретните теми, предоставям възможността читателите на „Марица” да отговорят на тези толкова „страшни“ въпроси за бъдещето на града ни:

1.               Каква е Вашата оценка за управлението на град Пловдив през последните 4 години? А през последните 20 години? Нужна ли е промяна на модела на управление?

2.               Защо според Вас град Пловдив е сред градовете с ниска избирателна активност на местни избори (гласуват едва 120 000 пловдивчани, а 160 000 не участват във вота)? Мислите ли, че негласуването е "наказателен вот" към всички, управлявали града през последните няколко мандата? 

3.               Макар и град Пловдив да е на 2-ро място по брой жители в страната, през 2018 г. сме едва на 6-то място по брутно месечно възнаграждение - след София, Стара Загора, Враца, Варна и Габрово. Считате ли това за проблем и как бихте подобрили материалното състояние на пловдивчани? 

4.               Бихте ли подкрепили предложение за безплатни ясли и детски градини за всяко дете в град Пловдив?

5.               Отчитате ли като грешка закриването на общинското предприятие „Градски транспорт” в Пловдив?

6.               Как оценявате Програмата "Пловдив за младите"?

Явно е, че статуквото, което в момента управлява Пловдив, се готви за още един мандат на тъмно, който ще докара града и цялата община до катастрофа и обезлюдяване. 

Вярвам, че София и Пловдив ще покажат, че промяна идва, че на хората им омръзна да бъдат ограбвани, унижавани и прогонвани от родните им места. На тези избори обикновеният човек ще излезе, ще гласува, за да прекъсне сливането на ГЕРБ и близки кръгове с държавата. 

Хората ще подкрепят личностите, а не партийните ръководства. Аз съм личността, която ще донесе чаканата Промяна за Пловдив – с всеки глас за №14 в бюлетината за кмет и за общински съвет!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?