Следвайте ни

Лекар, архитект и оперен певец в гражданската квота

Известният пловдивски оперен певец  Ивайло Михайлов е един от тримата кандидати в листата на ГЕРБ, които представляват гражданската квота. Зрителите познават Михайлов в бляскавото му участие във фестивалите  на Античния театър. Талантливият тенор и ученик на Калуди Калудов  е пял  на сцените в Япония и Италия, в Палма де Майорка, Антверпен. На Ивайло Михайлов е отредено 34-то място.  В ГЕРБ считат, че богатият му опит ще бъде полезен в областта на културата.   

 

В листата на ГЕРБ е  и арх. Валентин Маринов, автор на множество проекти в Пловдив.   По негов проект са  строени олимпийският гребен канал и стадион "Пловдив", за чието завършване той се бори вече 30 години.  Арх. Маринов  работи в Областната администрация. В листата е на 33-то място и е единственият архитект сред всички 51 кандидати. 

 

Един от най-добрите уролози в страната - проф. Димитър Шишков, също от гражданската квота, е на 35-а позиция.  Участието  му в Общинския съвет е важно, за да помага в управлението на общинските здравни заведения. Проф. Шишков също е единственият лекар в листата на ГЕРБ.  

 

На пръв поглед тримата от гражданската квота са на неизбирами позиции, но могат да влязат в Общинския съвет чрез преференции. При средна избирателна активност, за да станеш съветник, трябват около 2800 гласа. За преференцията обаче са необходими 2500.  Летвата на местния вот е много по-ниска в сравнение с парламентарния.  

 

Освен заради преференциите листата ще се преподреди и с отпадането от нея на кандидатите, които спечелят битката за кметове.  
 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?