Следвайте ни

Илия Матаков: За да управляваш успешно „Източен“, трябва да живееш с проблемите на хората в района

viber icon

Кандидатът за кмет, подкрепен от ЗС „Александър Стамболийски“, е единственият предприемач, който непрекъснато инвестира в „Столипиново“, за да го направи по-добро място за живеене. Познава поименно повечето от жителите в квартала и знае какво очакват хората от местната власт.

Илия Матаков живее и работи в „Източен“. Познава района като дланите на ръцете си. Днес предприемачът е кандидат за кмет на района от гражданската квота на ЗС „Александър Стамболийски“.  Влизам в кметската надпревара, защото знам, че мога да съм полезен на хората от района. Ако хората ми се доверят, ще работя така, че в края на мандата „Източен“ вече да не е доведеното дете на Пловдив. Трябва да сложим край на разделителните линии, които от десетилетия противопоставят етносите в района. Ще създам равни условия за всички, казва Матаков.

Той е един от първите инвеститори в „Столипиново“, едно от най-познатите имена в квартала. От години се ползва с уважението на цялата общност в „Източен“. Именно опитът от първа ръка му дава увереност да се впусне в надпреварата за кметския пост в един от най-трудните за управление райони на Пловдив. 

„Времето в "Столипиново" е спряло. През годините го превърнахме в гето и това е най-голямата язва на Пловдив. Почти целият ми смислен живот е минал в този квартал. Преди 25 години аз и моето семейство купихме първата сграда в квартала. Сблъсквали сме се с всички проблеми - тромава и гневлива администрация, липса на пътни настилки и тротоари, на канализация и водопровод, осветление, усещане за несигурност. Нищо не се е променило от десетилетия насам. А това е цял град в града с населението около 60 000 души, или колкото  Асеновград“, подчерта Матаков.

Като най-важни акценти в своята програма Матаков поставя икономическото развитие на район „Източен“ и подобряването на доходите, образованието, подобряването на инфраструктурата и условията за живот. Един от основните приоритети на кандидата, подкрепен от ЗС „Александър Стамболийски“, е реализирането на проекта за втори градски център "Гладно поле". В района не достигат зелените площи, както и местата за отдих и спорт. Според него има много свободни междублокови пространства, в които да се изградят малки квартални градини. Според Матаков местната власт в Пловдив е голям длъжник на „Източен“ и „Столипиново“.  Много районни кметове през годините обещаваха всичко в района да тръгне по мед и масло, но не забиха и един пирон. Разликата между тях и мен е, че аз съм човек на действието, не спирам да работя, за да бъде „Източен“ по-добро място за живеене. В „Столипиново“ вече има много хора, които искат да живеят в законни жилища, да си плащат сметките и данъците, децата им да учат и да успяват. На тези хора трябва да се подаде ръка, а после те ще изтеглят и останалите от блатото, казва Матаков.

Кандидатът за кмет знае как да се наложи ред и сигурност в района. Това ще стане със   засилване на живата охрана в конфликтните точки и постоянно видеонаблюдение. Ако това се случи и се подобри инфраструктурата, съвсем скоро „Източен“ ще догони останалите райони на Пловдив по стандарт на живот, инвестиции и цени на имотите.

Основен акцент в програмата си Илия Матаков поставя и върху развитието на детските градини и ясли в „Източен“.

За да е успешен един кмет на „Източен“, той трябва да живее в района с проблемите на всички хора тук. „Гражданите, които се сблъскват с престъпност, административен произвол, проблеми в здравеопазването или улични инциденти и аварии, ще могат да разчитат на мен и моя екип във всеки момент. За целта ще организирам приемна с онлайн връзка и денонощен телефон. Гарантирам, че всеки гражданин на „Източен“ ще има връзка с мен във формат 24/7/365“, казва Матаков.

Ако искате кметът ви да е един от вас, изберете №49.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?