Следвайте ни

Гласуваме с две бюлетини в Пловдив

viber icon

Гласуването на балотажа в Пловдив  ще бъде по-лесно, защото  вече е избран нов състав на Общинския съвет и бюлетините са само две.  Едната е за кмет на общината, втората - за кмет на района, но без „Тракия”, чийто кмет Костадин Димитров  от ГЕРБ спечели трети мандат с блестящ резултат от почти 60 процента.

В бюлетината за кмет на Пловдив има само две имена ​- на кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров, който води с  внушителната  преднина от 36,14 на сто, и на Славчо Атанасов, кандидат на НФСБ и ВМРО - 16,15.

В петте района на първия тур  кандидатите от ГЕРБ имат най-високите резултати.  За „Централен”  се състезават  досегашният кмет на района Георги Стаменов (ГЕРБ) и зам.-кметът  по социални дейности и спорт в предишните  мандати Георги Титюков (Кауза Пловдив). В „Северен” ще има двубой между Стоян Алексиев (ГЕРБ) , който оглавява общинското предприятие „Градини и паркове”, и  практикуващия  лекар в УМБАЛ „Св. Георги”  д-р Атанас Баташки (БСП).

В „Западен”  силите ще си премерят досегашният кмет  на района Димитър Колев (ГЕРБ) и Десислава Йорданова (БСП), общинска съветничка в последния мандат.

В „Източен” ще се води битка между директора на общинското предприятие „Чистота”  Иван Стоянов (ГЕРБ) и Илия Матаков от ЗС „Александър Стамболийски”, който работи в частен сектор.  В „Южен” на втори тур излизат бившият депутат Костадин Язов (ГЕРБ) и Борислав Инчев (НФСБ - ВМРО), управлявал района в последните четири години.

Вотът се отбелязва със знак X или V в квадратчето само със синя химикалка, напомниха от ОИК - Пловдив.  Всякакви други знаци правят бюлетината невалидна.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?