Следвайте ни

Георги Титюков: 3х13 носи късмет за 4 години

viber icon

- Остават броени дни до местния вот на 27-и. Какви са очакванията Ви?

- Повече хора да излязат и да гласуват. Важно е пловдивчани да дадат своя глас, за да изберат най-достойните кандидати за управление на града си през следващите 4 години. Най-щастливи ще сме, ако гражданите предпочетат Коалиция „Кауза Пловдив“, която е с номер 13. Ние участваме с кандидат за кмет - двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов, шест кандидати за районни кметове и листа за общински съветници. Смея да твърдя, че всички са професионалисти и достойни хора.

- Кандидатирахте се за кмет на район „Централен“, а там се намират едни от най-емблематичните места за Пловдив. Какво предвиждате в програмата си за тях?

- В „Централен“ са едни от най-атрактивните места за пловдивчани и за гостите на града. Имаме идея за въжена кабинкова линия, която да свързва площад "Шахбазян" с Небет тепе. Това ще даде възможност на много туристи за лесен достъп до Стария град. На върха на Джендем тепе трябва да се направи виенско колело, благодарение на което Пловдив ще може да се види от птичи поглед. Трябва да се оправи основният път на Бунарджика, защото заради дупките там атракционното влакче не може да се движи. Имаме идея за изграждането на град на децата с големи площадки и въжени съоръжения. Трябва да се започнат проектите за Небет тепе и Източната порта.

- В последните дни се оказа, че кв. "Съдийски" е една много чувствителна за Вас тема.

- Да, така е. На среща тази седмица живеещите в квартала изразиха категоричното си недоволство, че сегашната администрация на района нищо не е направила по въпроса за изграждането на новите детски ясли с млечна кухня. Все още им се налага да водят децата си в съседни квартали и това им причинява сериозни неудобства и притеснения. Въпреки че през януари по предложение на Едуард Сарафян от „Кауза Пловдив“ бе гласувано и одобрено отпускането на 65 000 лева за проектиране на детски ясли с млечна кухня. Вече шест месеца няма развитие по въпроса. Ако стана кмет на район „Централен“, това ще е едно от първите неща, които ще направя.

- Проблемът с междублоковите пространства вълнува много от гражданите. Имате ли решение за него?

- Те са в лошо състояние. Зелените площи са станали паркинги, а част от детските площадки са стари и занемарени. Имам идея с ОП „Градини и паркове“ да възстановим поливната система. Да се сключват договори с живеещи в близост пенсионери, които да се грижат за пространството. Има ентусиасти да вършат тази работа. По този начин ще направим чудесни места за отдих. Детските площадки ще бъдат изградени във всеки микрорайон, в който има нужда.

- Искате да създадете граждански съвети към кмета за работа в отделните части на „Централен“. Как те ще помогнат?

- 12 години съм работил в администрацията на район "Централен" - главен специалист, зам.-кмет и кмет. Познавам отлично района, много от гражданите и проблемите. Разделих район "Централен" на 15 микрорайона, защото всеки има специфични проблеми. Всеки един заместник-кмет ще поеме част от районите. Така работата ще е много по-бърза и адекватна. Ще се реагира и по-бързо на сигналите на гражданите. Гражданските съвети ще се виждат с кмета един път в месеца и ще се обсъждат проблемите на микрорайоните. Съвместно ще решаваме кои са най-приоритетните улици, тротоари, паркоместа, градинки, междублокови пространства и т.н. Това е моят стил на работа. Когато правя нещо, то трябва да се обсъди и с хората. Все пак има доста примери, когато администрацията прави нещо, но гражданите не го възприемат. Едно управление трябва да работи за хората. Пример мога да дам със Стария град. Там трябва да има диалог с бизнеса, собствениците на хотели и заведения, както и на живеещите. Няма смисъл да се налагат силови решения, които решават проблем на една малка част от споменатите групи. Идеята на гражданските съвети е да има диалог.

- Защо пловдивчани трябва да подкрепят кандидатите на "Кауза Пловдив"?

- Смятам, че „Кауза Пловдив“ се явява с най-достойната и подготвена листа от специалисти. Пловдивчани могат да харесат всеки един от кандидатите и да гласуват преференциално. Ще се радвам и в трите бюлетини да отбележат номер 13. Ние няма да ги разочароваме! Както казва една гадателка, който гласува в номер 13 и в трите бюлетини в целия град, го очакват поне четири години невероятен късмет.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?