Следвайте ни

Георги Стаменов: Уверен съм в успеха на благородната Ви мисия!

viber icon

Кандидатът за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов поздрави участниците в мото похода на клубовете на Зонта в България и Румъния.

Маратонът в чест на 100-годишнината на Зонта интернешънъл, най-влиятелната международна неправителствена организация за по-добър живот на жените и момичета в свят без насилие, пристигна на площад „Съединение“ в неделя в 17,30 часа.

„Приветствам Ви в един от най-старите живи градове на Европа и Европейска столица на културата през 2019 г. Знам, че в този динамичен и все още мъжки свят не винаги е лесно да отстоявате каузата, която се бори за свободния избор и равноправието на жените“, обърна се към участниците Георги Стаменов.

Той им благодари затова, че допринасят за промяната на мисленето и разбиват остарелите догми и изрази надежда, че все повече хора ще ги последват.

„Уверен съм в успеха на благородната Ви мисия и съм готов да подкрепя всички Ваши инициативи, които ще помогнат за осъществяване на целите, които сте си поставили“, заключи кандидатът за кмет на район „Централен“.

Мото походът пренася знаме, което ще се предава от президент на президент, заедно със специално послание към следващите поколенията. Маратонът ще обхване градовете в България и Румъния, в които има клубове на Зонта. Той стартира в София на 13 октомври и финишира в старопрестолния град Велико Търново на 17 октомври.

Мото походът цели да събуди общественото съзнание, да предизвика промяна на остарели стереотипи и социални настройки,  поради които домашното насилие все още е част от ежедневието на много семейства по света. Всяка четвърта жена е била жертва в даден момент от живота си, а насилието в училищата нараства с тревожни темпове. Все още има момичета, които стават майки и съпруги преди да са навършили 18  години.

Знамето и посланието ще бъдат предадени за съхранение в Националния исторически музей, след приключване на похода.

На събитието присъстваше и зам.-кметът на район „Централен“ Тошо Пашов.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?