Следвайте ни

Георги Попов, кандидат на ВОЛЯ за кмет на "Източен": С прозрачност към действия

viber icon

Георги Попов е кандидат за кмет на район Източен и 4-ти в листата за общински съвет от ПП ВОЛЯ. Семеен е, с 2 деца. Завършил е Техническия университет в Габрово и Националната спортна Академия в София. Над 25 години е председател на Армейски спортен карате клуб „Тракия”. От 2002 г. е технически директор на Федерация българско карате „Шинкиокушин”, над 26 г. е треньор на националния отбор по карате шинкиокушин. Неговият клуб има спечелени десетки Европейски титли и няколко световни.

Как успявате да се справите с напрегнатата предизборна кампания и сериозната организация на Национална купа "Пловдив" по карате Шинкиокушин за деца до 10, 12 и 14 години?

Винаги съм работил и съм давал всичко от себе си за спорта, за децата и изграждането им като дисциплинирани, организирани и успели личности. Само да спомена, че в състезанието взеха участие 244 каратеки от 22 клуба от цяла България. АСКК “Тракия“ бе представен от 35 каратеки в трите възрастови групи. Пловдивските участници спечелиха 4 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала. С това националните състезания за пловдивския клуб приключиха, но остана най-очакваното мероприятие, което се провежда веднъж на четири години – Световното първенство по карате Шинкиокушин.

Представители на АСКК "Тракия" в Япония ще са Валери Димитров, Иванка Делева и Мирослав Милев, който също е кандидат за общински съветник от ПП ВОЛЯ. Тук е моментът да благодаря и на моите приятели инж. Никола Цветков - кандидата ни за кмет от ПП ВОЛЯ, Стефан Аксиев – водач на листата за общински съветници и депутата от Пловдив от ПП ВОЛЯ Елена Пешева, които дойдоха да уважат нашето събитие.

Досега съм се държал настрана от политиката. Във времето осъзнах, че за да се обърне по-голямо внимание на спорта, за да има финансиране на спортистите в България, за да бъдат победители и да се развиват талантите им, е необходимо правилно разпределяне на средствата.

Децата са бъдещето на нацията и ми е болно да гледам как влагаш труд, енергия и усилия в едно дете години наред, а след това заминава да търси развитие извън родината си. Аз искам да направя така, че всички ние да живеем и работим щастливо в България. А на тези, които са напуснали страната, да  създадем условия да се завърнат отново тук.

Район „Източен“ - защо точно този?

Район „Източен“ е едно огромно предизвикателство във връзка с хората от различните етноси, които живеят там. Има няколко основни проблема, които са наболели и искат сериозно отношение, внимание и работа – незаконното строителство, чистотата, 100% обхващане на децата в учебните заведения, подобряване условията за всички видове спорт.

Как бихте обхванали децата в учебните заведения?
 

Належащо е изграждането на детски ясли и детски градини, подобряване качеството на сегашните и най-важното условие в тази посока е засилване работата с местните медиатори в района и директна работа с директорите на училищата.

Г-н Попов, какво бихте подобрили в района с висока концентрация на дребен и среден бизнес?

В тази връзка трябва да се подобри инфраструктурата, местата за паркиране, да се подобри качеството на уличното осветление. Тук е мястото да се отбележи, че моята идея е за изграждане на система за видеонаблюдение на възловите и неврологичните места в района; местата, концентрирани с много деца и търговски обекти.

Как бихте подобрили условията за спорт в район „Източен“?
 

В зависимост от възможностите, които ни предоставя районът, усилията трябва да бъдат насочени към основните видове спорт. Важна част е съвместната работа и извънкласната дейност на учителите по физическо възпитание в този район. Належащо е изграждането на няколко спортни площадки, които да предоставят възможност за няколко вида спорт на открито – многофункционални.

Какви са приоритети на ВОЛЯ ПЛОВДИВ?

1.  Реформиране на администрацията, така че тя да бъде максимално ефективна и в полза на гражданите, електронно управление. В национален мащаб партия ВОЛЯ защитава идеята за електронно правителство и електронно гласуване. По този начин гражданите ще бъдат улеснени и стимулирани да упражняват правото си на глас. До края на нашия мандат ще имаме работещо електронно управление на администрацията. Всеки пловдивчанин ще може дистанционно от телефона или компютъра си да си вади документи, да има достъп до обществена информация, да се възползва максимално от напредването на технологиите. Така ще си спести време и усилия, ще е по-полезен в трудовата си заетост . По този начин ще се спестят милиони разходи, които отиват за огромен брой партийни назначения. Чрез електронната администрация ще изградим малка, компактна и професионална администрация. Там място ще имат можещите и знаещите, а не послушковците и партийните назначения.

2.  Ефективно и прозрачно разходване на общинските пари. Ше осигурим прозрачност при работата на общината и Общински съвет, ще искаме ревизия на управлението до момента - разкриване на всички документи за транспортния проект, Колодрума и зоопарка, публичност на всички обществени поръчки в общината. Какви заеми има и за какво са теглени досега.

3.  Трябва да се сложи край на колективната безотговорност, всеки в общината трябва да носи отговорност за своите действия и да търпи наказания при нарушаване интереса на гражданите. Гласуванията в общински съвет трябва да станат поименни и да се знае кой за какво и как е дал своя глас. Трябва да се сложи край на корупцията по всички нива във властта.

Как виждате Вашата работа като кмет?
 

С гореизложените проблеми не приключва необходимостта от сериозна намеса на районното кметство в тези сфери. Това не са единствените въпроси, но нямаме възможност да ги разглеждаме всичките поотделно. Бих отговорил с няколко думи на въпроса как виждам своята работа.

Преди всичко екипност, с работа на експерти във всяка една отделна област. След като се анализира даден проблем, ще се вземе решение и ще се работи с оказване на действен контрол на изпълнението. Не на последно място искам да добавя, че трябва да бъдат завършени всички започнати проекти до момента. Когато се заеме подобен отговорен пост, трябва да се даде възможност на хората, които са работили досега, да довършат нещата, които са започнати.

Само ВОЛЯ може да управлява Пловдив много по-добре от досегашните партии, които са се изреждали в общината. Защо?

Защото сме се доказали като експерти, почтени хора и никога досега не сме участвали в политиката. За нас тя е кауза, а не начин да си уредим личното положение - каквито примери, за жалост, сме виждали много пъти. Пловдив заслужава модерно, ефективно управление с много бързи резултати. Няма никакво оправдание за досегашните кметове и общински съветници, че един древен град, който трябва да е перла в туризма на България, буксува на едно място, търпи гета, несигурност за гражданите, лоши ремонти и инфраструктура.

Пловдив не е на ГЕРБ, нито на ВМРО, нито на БСП, за да си го поделят задкулисно. Той е на първо място на пловдивчани, но и на цяла Европа, защото е съкровищница на европейската култура. Затова има нужда от ново, модерно управление, което само ВОЛЯ може да му даде.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?