Следвайте ни

Ето какво си приказваха Бойко и Зико в джипа ВИДЕО

viber icon

Премиерът Бойко Борисов  сам си подкара джипа от стадион "Ботев" до Пловдивската духовна семинария, където се извършва ремонт с държавни средства.

В колата с министър - председателя беше и кандидатът за кмет на Пловдив, областен управител Здравко Димитров. Двамата се качиха в джипа,  шофиран пак от премиера, за да си приказват по пътя за археологическите разкопки на гробницата "Малтепе".

Ето какво си говориха:

ББ: Зико, сега отиваме на Семинарията, нали?

ЗД: Да, точно така.

ББ: Там се подготвят за свещеници?

ЗД: Да, има и висшисти, богослови. Има и дечица за начално образование от цялата Пловдивска епархия. Има и на пансион дечица. Когато бяхте на Мулдавския манастир обявихте, че давате 600 000 лева за ремонт. Доволни са. Много хубав става ремонтът. Тя е много стара сграда, беше Английска гимназия навремето. Там е сниман и филмът "Всичко е любов" (б.р "Вчера).

ББ: Това, което говорихме на стадиона за таксата, вижте вземете да го дадете за гласуване.

ЗД: На 17-и септември е първата сесия. Ще го вкараме на Общинска сесия. 

ББ: Направете го символично 100 лева например, най-много 1000. Хората трябва да мислят само за концесията. Няма да делите отборите. Ти станеш ли кмет, "Blue canary" я махаш от айфона си. Всички са равни. Така че Спартак, Марица, с каквото може, да им се помага.

ЗД: Марица имат силен волейболен отбор, 3-4 пъти шампионки.

ББ: Помня ги преди 20-30 години, те бяха много силен отбор. А пълни ли се залата?

ЗД: Да, Пловдив е спортен град. Хората обичат спорта. Имаше волейбол жени, баскетбол мъже, Академик Бултекс 99 игра Балканска купа.

ББ: На тоя стадион си спомням като дойдех на мач между Ботев и Левски, вратите бяха отворени. Просто толкова народ имаше вътре, че не бе нужно да пазят хората. Знаете ли как гледах мача като не можех да се добера до трибуните? С Димчев. Той още ли е началник на Пожарната?

ЗД: Не, пенсионира се.

ББ: Качваме се в пожарната вътре и гледаме.

ВГ: Лошото е, че за хубав футбол говорим в минало време. Да видим.

ББ: Във всички случаи сега тревните терени и осветлението са по-добри от преди. Ще помогнем малко и за стадионите и да видим какво ще стане.

ВГ: Разбрахме се, че ще помагаме на детско-юношеските школи. Само ако може татуировките да не плащаме.

ЗД: И геловете.

ВГ: Е, за гел може. Трябва футболният съюз да си вкара някакви правила за чужденците. За лимит на заплатите. Да си наложат истински феърплей. Арда Кърджали с 11 чужденци. Да не говорим за другите клубове.

Заб. ББ е Бойко Борисов, ЗД е Здравко Димитров, а ВГ е Владислав Горанов.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?