Следвайте ни

ДПС за пръв път не издига кандидат-кмет в Хасково

viber icon

След като независимият кандидат Петър Дялков бе заличен от ОИК,  в битката за Хасково остават 10 претенденти. Това са Веселин Белевски от "Глас Народен", Добри Беливанов - ССД, Ростислава Жекова - ВМРО, Станислав Дечев -  ГЕРБ, Веселин Илчев - Християндемократическа партия на България, Румен Райчев -  ДОСТ, Коста Стоев - БСП за България, Христо Сариев - Коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна", Драгомир Славчев Андонов ​-"Демократична България - ОБЕДИНЕНИЕ"  и  Добрин Росенов Башайков - партия на ЗЕЛЕНИТЕ.


Голямата изненада в Хасково е липсата на кандидат от ДПС, което се случва за пръв път. От Движението се въздържат да обявят дали ще подкрепят някого от кандидатите или ще призоват избирателите си да гласуват по съвест. Гласовете от ДПС обаче никак не са без значение в Хасково. 


Голям е напливът към новия Общински съвет. 342-ма са кандидатите за съветници за 41 места в него. Най-кратките листи са две и са съставени само от по един кандидат. Това са Александър Милушев от Национално движение за стабилност и възход и Зарко Чанков от Обединени социалдемократи. Трима са кандидатите на ДОСТ.


Най-дългите листи са на ГЕРБ, Демократична България - обединени, и ДПС, които са регистрирали по 41 кандидати. Следва тази на БСП с 39.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?