Следвайте ни

Дани Каназирева подреди къщата си като дизайнер

Родителите ми ме научиха да разчитам на себе си и да уважавам хората, казва адвокатката

viber icon

Къде живее властта? Този въпрос винаги е вълнувал масите, а в България той стана още по-актуален след "Апартаментгейт", терасите на управниците и къщите за гости, построени с европейски пари, които богоизбраните превърнаха в лични имения и вили.

В новата си поредица "Марица" ще гостува на известните, за да разкаже къде и как живеят, как са изградили своите домове и кои са любимите им кътове, в които релаксират и се веселят.

 

„Дани е нашият главен дизайнер", казва с гордост съпругът й Тодор Каназирев, въвеждайки гостите от вестник „Марица" в семейното жилище на петия етаж в кооперацията в "Кършияка".

 

Просторният хол и трапезарията лъхат на свежест, уют и изискан вкус.  Интериорът в бежови, бели и светлосини нюанси сякаш е изпипан от професионален дизайнер - без тежки мебели, без показен лукс, със семпло, удобно и стилно обзавеждане.

 

„Може и да не съм най-добрата домакиня, но много обичам да подреждам", със смях споделя председателят на групата общински съветници и кандидат за кмет от „Съюз за  Пловдив" Дани Каназирева.

 

Каназиреви се настанили в новия апартамент преди 5 години. Разказват, че преди това са живеели в „Тракия" и на бул. „Княгиня Мария Луиза". Семейния живот са започнали от нулата. Всичко, което имат, са постигнали сами.  Жилището строили дълги години с банков кредит. И двамата никога не са били на държавна или общинска служба.

 

Тодор Каназирев се занимава със собствен бизнес, а Дани работи от малка.  Научила се е на много неща - ако се налага, да грабне четката с боя, когато правят ремонт, да сложи крушка, ако е изгоряла, дори и във входа на кооперацията.

 

"Сама държеше да подреди дома - от една страна, да не е скъпо, от друга - да е уютно", хвали съпругата си Тодор. Приятелите на Дани Каназирева твърдят,  че тя е непоправим работохолик, с неизчерпаема жажда постоянно да си набавя знания. И че след като умее да си подрежда вкъщи, значи ще може да подреди и града.

 

„Родителите ме научиха на най-важното - на труд, да имам добра професия и образование, да бъда коректен човек, да разчитам на себе си и да уважавам хората",  с благодарност отбелязва Дани.

 

В библиотеката си държи предимно правна литература и томчета на Гришам. Споделя, че в топлите дни обича да седи на терасата с книга с ръка, а вечер - да се сгуши на дивана в хола. Има и друг делови кът, където Дани се усамотява зад компютъра да чете решенията от съдебните практики и материалите за общинските сесии.

 

Иконите, донесени от Тодор Каназирев от Атон, и кръстът, който той е хванал в морето за здраве, пазят благоденствието в семейството. Другата  реликва са свещите от Божи гроб в Йерусалим, където са ходили със сина си Теодор. 

 

Една от картините, ценни за Дани, е на Станимир Видев. На рафтовете в хола са наредени и картичките за рождения ден от сина <210> във  формата на сърце. На една от тях Теди е написал: „Да си жива и здрава, маме. И да станеш кмет!“. Другият скъп подарък е от баща <210> - офицерски нож.  Навремето, когато той е завършил Военната академия, са му връчили ножа за спомен, а той го поднесъл на дъщеря си за миналата Коледа с думите: „Бъди борбена, както досега, и не се отказвай!“.

 

Тренира бокс и тича за релакс

 

Движението и спортът са неизменна част от живота на Дани Каназирева. Тя с нетърпение чака да има свободно време, за да си сложи пак боксовите ръкавици и да отиде в залата.

 

„Преди няколко години се запалих по този спорт, защото натоварва както тялото, така и ума. Развива концентрацията и те учи на издръжливост", разказва съветничката. Синът й Теодор  тогава е бил по-малък, но също тръгнал на бокс.

 

В апартамента си имат бягаща пътека. Използва я, когато няма време да отиде до Гребната база или тепетата, за да тича.

 

Синът Теодор: Мама може да чете по 15 часа на ден

 

Тя е най-добрата майка. Тя е любяща и мила, винаги може да открие решение на всички проблеми. Аз <210> се възхищавам. Супер концентрирана е и може 15 часа да чете. Много е дисциплинирана и от мен иска същото. 


Ако стане кмет, бих искал рейсовете да бъдат по-редовни и таблата, които показват след колко време ще дойде рейсът, да бъдат точни. Второ, Пловдив да стане по-зелен град. Повече кошчета за рециклиране, електроавтобуси, месечно да се организират кампании за изчистване на боклуци и засаждане на дървета.


Искам да се чисти по-редовно градът ни и да се мият улиците. Аз лично много обичам да ходя на театър и много бих искал да се измисли някаква програма от Общината, която да дава възможност пловдивските ученици по-често да посещаваме театрални постановки. И кметът да ни дава малко повече ваканции.

 

Приятелят

Още преди десет години бях впечатлен с каква енергия и устрем Дани Каназирева се изправи срещу зараждащия се модел на Иван Тотев, който тогава беше областен управител. Твърдо застанах зад нея и се гордея, че направих правилен избор. Виждам, че със същия плам Дани отстоява и днес интересите на пловдивчани. Тя е боец. Има много по-мъжко поведение от доста мъже в българската политика, казва предприемачът и общински съветник Владимир Кисьов.

 

Опонентът

Всеки кандидат, който излиза с лицето си пред хората, заслужава уважение. Участието в управлението е огромна отговорност и се надявам, че Дани Каназирева, както и останалите участници в предизборната кампания го осъзнават. Преди време бяхме в една партия - ГЕРБ, тя напусна и пое по своя път. Пожелавам й успех и  всичко, което прави като общински съветник и политик, да е с единствена цел - да носи полза за града и пловдивчани, пожела й областният управител Здравко Димитров. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?