Следвайте ни

БСП тръгва към победата с №56

viber icon

„Надявам се, че на тези избори БСП ще бъде първа политическа сила. Желая го от все сърце, защото имаме достойни кандидати по места, знаещи, можещи и амбицирани да спечелят“, заяви председателят на ОблС на БСП –Пловдив Георги Гергов. 

Днес бяха представени официално кандидатите  за общински и районни кметове. Церемонията се състоя в зала „Съединение“ на Историческия музей в Пловдив в присъствието на медии, народни представители от „БСП за България“ и успешни управленци на левицата. „Няма от какво да се страхуваме, изтъкна Гергов и призова: „Пълна мобилизация на партията за победата с №56“.

В залата на първото българско събрание кметът на най-голямата червена община -Асеновград Емил Караиванов сподели причината да се кандидатира „Направихме много, но още много ни остава. 

Тази битка е предизвикателство и отговорност, но и залог за бъдещето на Асеновград“, посочи досегашният и бъдещ градоначалник д-р Караиванов. Колегата му Димитър Здравков – кмет на Община Садово обяви, че кандидатите на БСП за България трябва да имат самочувствие. „Ние не сме спирали да се грижим за хората и това ни отличава от всички останали“, изтъкна кандидатът за трети кметски мандат. 

„Залагам на пряк диалог и градивни политики“, посочи в обръщението си Виолета Христодулова – кандидат за кмет на Община Марица. Директорката, носител на най-високото отличие в областта на образованието „Неофит Рилски“ изтъкна, че ще работи за равни възможности и равнопоставени условия за всички. 

Вдъхновение и усилена воля е формулата за успех на Ива Вълчева, маркетинг специалисти в туризма и кандидат за кмет на Община Хисаря. „Натрупах опит като съветник с три мандата и председател на Общинския съвет – Хисаря. Знам всички недостатъци и мога да ги решавам“, посочи младата дама.

„Имам прекрасен екип“, акцентира кандидатът за кмет на Пловдив Николай Радев, посочвайки кандидатите за районни кметове. По думите му градът на тепетата през последните години показва една устойчива тенденция и тя е „Пловдив търси своя социален лидер“. Това според директор на Английската гимназия е причината  десните кандидати  да се изкарват от социални по  социални. 

„Но исканата от пловдивчани промяна може да я донесе само Българската социалистическа партия“, подчерта математикът с две награди „Иван Рилски“ – едната за успешен директор, а другата като заслужил учител, подготвил множество световни шампиони. „Знам как се готвят световни шампиони“, каза Радев и допълни, че ще върне Пловдив на шампионския терен, като стане град на хората. 

Д-р Емил Караиванов  -  кмет на Асеновград- успешен кмет на община Асеновград вече втори мандат. Името му, опитът му и Асеновград го задължават да продължи в името на най-доброто за община Асеновград!

Димитър  Здравков, кмет на община Садово, два мандата. Вещ в общинската политика,  за него и опоненти и приятели няма как да кажат лоша дума. Доверието, което жителите на общината му гласуваха през 2015 осигури неговата победа на първи тур.    

Брезово. Калин Калапанков – 46 годишен, специалист Машиносторителна техника и технологии Кандидат за общински кмет е. Споделя, че за него е изключителна отговорност да бъде кандидат за кмет на община Брезово, която е неговия дом и която никога не е напускал. 

Вярва, че негов дълг е да вложи в нейното развитие сили и енергия и да отдаде най-доброто от себе си. Има ясна воля да гарантира стабилност, предсказуемост, реализация на основни приоритети, така че  хората в крайна сметка да живеят по-добре, по-сигурно и с по-добра перспектива.

Кандидат за кмет на Калояново е настоящият общински съветник и председател на БСП в общината Кръстю Кодошев.  64 годишният икономист има ясна представа какво трябва да се промени, кои са основните проблеми, с които жителите и на най-малкото село в общината трябва да се справят.  Негов приоритет  ще са мерките, с които да се спре обезлюдяването на общината.

Карлово. Лидерът  на социалистите Манол Манолов е на 59 години и за него  Карлово не е просто родно място, а  смисъл и кауза! В едни от трудните години за ВМЗ Сопот Манол Манолов, който  е стипендиант на някогашния оръжеен гигант спомогна не само за неговото запазване, но и за разширяване на производството. Манол Манолов казва, че да си Кмет не е назначение и не е професия. Да си Кмет е възможност! Възможност да служиш на града си!

 

Кричим. Теодора Кирякова -  директор на „голямото училище“, както  наричат в Кричим  СОУ „Петко Рачев Славейков“. Филолог по образование, общински съветник.  Радетел за това младите хора да имат възможност да продължат реализацията си в родния град.   

Йордан Попов е  кандидатът на БСП за България за община Куклен. Ново лице за местната власт, председателят  на местната структура на БСП  е 38 годишен, магистър „Държавни и общински финанси“. На първо място ще работи  да има прозрачност в действията  на местната власт, експертност, хъс и отдаденост. 

Най-отдалечената община от  областния център – Лъки.   Кандидат  на левицата в малката община е Бисер Русев, икономист, развиващ собствен бизнес в областта на туризма.  

Марица - Виолета Христодулова - 39 годишна, живее и работи в с. Рогош. Директор на ОУ „Васил Левски” с. Рогош от 2009 година. Носител на Почетно отличие „Неофит Рилски”– най-високото отличие, в образователната система на Република България, присъдено от Министерство на образованието за високи постижения и особено висок принос в образованието през 2013 година. 

Димитър Мишев - Перущица- коалиция БСП за България, ЗС „Александър Стамболийски“ и АБВ. По професия строителен инженер с дългогодишен опит на ръководни функции, родолюбец, готов да използва целия си натрупан опит в благоустрояването и развитието на родния си град.  

 

Николай Митков – БСП отново залага на своя доказан лидер да бъде кандидат за кмет на община Първомай. 46 годишен,  Магистър „Стопанско управление и администрация“, бил е заместник кмет в община Първомай. Неговата кауза е „Първомай - среда на сигурност, качество на живот и предприемачество.“

Раковски -  подп. инж. Стефан Марушкин, инженер, началник на РУ на МВР Раковски, настоящ  Председател на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.  Според него законите са създадени за хората и правилното им изпълнение спомага за нормалното функциониране на държавата.

Юристът Павел Михайлов е номинацията на БСП, подкрепена от АБВ за кмет на община Родопи. Ръководител на групата съветници в местния парламент, Павел Михайлов активно защитава каузи, свързани с екологичните проблеми, като  настоява за прилагане на ефективни политики в полза на мнозинството от живеещите в община Родопи. Подобряване на инфраструктурата, рестарт на спрените проекти за водоснабдяване и канализация, както и редица промени в социалната и образователна  инфраструктура  са част от приоритетите му  за общината. 

На 28 години да ръководиш структурата на БСП в община  Сопот, а днес да си и кандидатът за кмет на града на Вазов е отговорност. Станислав Стоенчев обединява жителите на подбалканския град с каузата „ ЕДИННИ ЗА ОБЩИНА СОПОТ ”, защото  според него  в град с традиции, в община с бъдеще, с поколения таланти и хора, мечтаещи делникът да бъде по- лек и пълноценен вече е време общината да бъде променена, подредена, открита, отговорна, социална, с грижа за бъдещето и със съхранено минало.

Д-р Венера Башова – Стамболийски има нужда от нея. Не само като личен лекар на голяма част от живеещите в общината, но и от нейните познания в местното самоуправление, като общински съветник два мандата, като човек, познаващ проблемите и като социалист, който иска  ясно, прозрачно и ефективно управление. С поглед към всички населени места и с отговорност за всеки един човек. 

Пенчо Дерузов – кандидатът на БСП ще се изправи за втори път в конкуренция с останалите кандидати  за кмет на община Съединение. Пенчо Дерузов е завършил Висшето военно инженерно училище гр. София, магистър по промишлено и гражданско строителство. Общински съветник,  в момента работи в строителна фирма. 

Настоящият председател на Общински съвет Хисаря - Ива Вълчева е номинацията на БСП за кмет на общината. 42 годишна, маркетинг- специалист в сферата на туризма. Дълги години е активен читалищен деец и секретар на читалището в кв.Миромир. Три мандата е общински съветник от листата на БСП в ОбС Хисаря.

Тодор Стоилов, кандидатът за районен кмет на р. Централен, който има план за справяне с износените фасади, с изоставените сгради, с невъзможните тротоари на фона на импозантната старина – емблема на древен и вечен Пловдив. 

На 32 –години, но с успешна кариера на мениджър в една от най-големите компании за производство метални конструкции. Бакалавър по математика и магистър по финансов мениджмънт. Председател на социалистите в най-големия пловдивски район – Централен. Днес и кандидат за районен кмет. 

С активна политическа дейност се занимава от студентските си години. споделя, че влязъл в политиката, мислейки, че може да промени системата, която кара връстниците му да напускат България. Днес още вярва в това, като допълва : Заедно можем да променяме и съграждаме! Да започнем с Пловдив и район „Централен”.. 

Кандидатът за кмет на район Южен съчетава академичната практика с най-човешката дейност – да е близо до земята. Научен работник и преподавател в областта на лозарството, два  мандата декан на единствения в България Лозароградинарски факултет  в Селскостопанската академия - доц. д-р Ангел Иванов

Влиза в надпреварата за районен кмет на район „Южен” амбициран, защото познава в детайли проблемите, но когато ги поставяше от трибуната на местния парламент, срещаше съпротивата на управляващото мнозинство. Заместник-председател на ОбС – Пловдив в мандат 2015-2019 и съветник в мандат 2011-2015. Сега кандидат за районен кмет на Южен – Ангел Иванов. 

Атанас Баташки – кандидат за районен кмет на район Северен. „Идвам, защото мога“, казва той и влиза с убеденост в битката за район „Северен”. На 37 години, лекар, хирург във Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, гр. Пловдив; гл. асистент  в  Медицински университет - Пловдив. 

Доктор по медицина и специалист по гръдна хирургия. Д-р Атанас Баташки. Градът ни има нужда от промяна и тя е  „Пловдив на хората“, казва той и заявява, че БСП ще върне достойнството на район Северен. Категоричен е, че ще отстрани злокачественото образование „корупция” от администрацията. Всяко политическо действие, както и в медицината, започва с точната диагноза. Другото е план и екип. Д-р Баташки има и двете. 

Добромира Тошева – кандидат за кмет на най-модерния пловдивски район - Тракия. Зная как и мога да променя облика на район Тракия – уверена е Добромира Тошева. Тракия е малкият ми свят, който ме прави щастлива  Ще съм още по-щастлива, ако всички действаме заедно – призовава тя хората от Тракия - за да превърнем любимия ни район в още по-добро място за живеене и по-приятно за отдих. 

Добромира Тошева разчита на честен диалог с гражданите и на тяхната социална чувствителност. В кметската надпревара за  район Тракия Добромира Тошева  влиза с разчетите на икономист, с отговорността на партиен активист, с неподкупността на високоморален човек. Това е 

Гласувай за промяната – обръща се към всеки един от жителите на район Източен кандидатът за негов кмет инж. Йордан Василев. Вотът за промяната, убеден е специалистът по компютърни системи и технологии, ще приближи администрацията в Източен до хората. А всички заедно ще подобрят  качеството на живот в района. Изграждането на нова детска градина е първият ангажимент, който поема отсега 39-годишният Йордан Василев, баща на 2 деца. Йордан Василев – перспективният кандидат за кмет на спешно нуждаещия се от промени район Източен!

Десислава Йорданова влиза в надпреварата за кмет на район Западен с убедеността: Всеки един човек е важен! От трибуната на местния парламент  тя  неведнъж е апелирала за човешко лице на управлението. Бъдещият кмет ще разчита на обществен съвет от експерти, за да се подобри инфраструктурата на културните средища в района, да се умножат зелените площи и спортните площадки в Западен.  Здравният мениджър Десислава Йорданова – кандидатът за здравословни промени на район Западен.

Начело на пловдивските кандидати за местна власт е Николай Радев. Човек с житейски опит в комуникацията с хора. Математик и педагог, който заявява „Знам как се готвят шампиони”. Думите му са подплатени с факти, защото неговите ученици са сред най-добрите математици и информатици в света, Европа и България. За 23 години в Пловдивската математическа гимназия възпитаниците му са донесли десетки награди от олимпиади и състезания.  

Шеста година е директор на най-елитното училище в града , в първата петица на най-успешните и авторитетни гимназии – Пловдивската английска гимназия. Политическата му кариера започва в младежката организация на БСП и се развива активно в местния парламент. Николай Радев  е политикът, който респектира Общинския съвет винаги, когато застане на трибуната. 

И съмишленици, и опоненти признават компетентността му, умението му да спори с аргументи и да защитава социалистическата кауза. Споделя, че това не е трудно, когато каузата ти е посветена на хората. Затова съвсем логично платформата на „БСП за България” и на бъдещият кмет носи мотото „Пловдив на хората”. Николай Радев!

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?