Следвайте ни

БСП на балотаж в два района на Пловдив

viber icon

Кандидатите на ГЕРБ за районни кметове продължават да водят във всички райони, но този път на балотаж излиза БСП. Това показват данните от 316 протокола, обработени в Общинската избирателна комисия към 8:30 ч.

Кандидатът на БСП Атанас Баташки ще се явява на балотаж със Стоян Алексиев от ГЕРБ в район Северен. Стоян Алексиев има голяма преднина - 36,74%, а вторият в класацията д-р Баташки е с 13,30%.

Десислава Йорданова от БСП, дъщеря на известния активист на партията и лекар д-р Георги Йорданов, е втора в район Западен. Тя е получила 12,54% от гласувалите в района. Досегашният кмет на Западен Димитър Колев има три пъти повече подкрепа - 36,19%.

Георги Стаменов, кандидат за кмет от ГЕРБ в Централен, печели 38,98%, както "Марица" съобщи. Той ще се явява на балотаж с досегашния зам.-кмет в Община Пловдив Георги Титюков от Кауза Пловдив, който има 15,65%.

В район Източен двубоят се очертава между Иван Стоянов от ГЕРБ, който има 26,38% и Илия Матаков от ЗС „Александър Стамболийски“ -11,77%.

В район Южен кандидатът на ГЕРБ Костадин Язов печели 30,57% доверие. Неговият конкурент на балотажа Борислав Инчев (НФСБ-ВМРО), който и досега управляваше района, взима дотук 16,31%.

Както вече писахме, Костадин Димитров, който има два мандата в Тракия, печели от раз изборите. Кандидатът на ГЕРБ има 52,09%. Това е огромна преднина пред втората на изборите Добромира Тошева от БСП, за която са гласували 9,35 на 100.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?