4020

"Величие" няма да подкрепят кабинет

"Ние сме близо до хората, които искат да свършат работа. В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа. Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите", обясниха Ивелин Михайлов и Николай Марков от партия "Величие" в студиото на Нова телевизия.

По думите на бизнесмена-политик Ивелин Михайлов България има "перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната". "Но то не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават - ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това", подчерта Михайлов.

"Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест, първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ - да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим", коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС. Той подчерта, че "чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа". 

"Величие" ще участват в тематични коалиции по теми, допълни идеологът на сензацията на последните избори. "Но ние не познаваме в момента желанията на другите в парламента", заяви Михайлов. Той бе категоричен, че не биха подкрепили създаването на каквото и да било правителство.


"Насочени сме към икономиката на България, която трябва да започне да продуцира", заяви още той. "България като държава е фалирала и няма възможност да си изпълнява основната функция като държава, добави идеологът на партията Михайлов. А според официалния й лидер Николай Марков данните на Министерството на финансите били фалшифицирани.


"По линия на Украйна имаме различия с "Възраждане". Костадинов иска да помагаме на Русия, а ние сме за неутралитет. Ние сме за да останем в НАТО и ЕС, категорично и ясно. Ние не сме евроатлантици. Ние сме българи и за нас сега това е най-доброто решение", заяви още Ивелин Михайлов.

Той уточни, че с ГЕРБ работят добре във Ветрино, но националната политика на ГЕРБ била "пагубна".

Бизнесменът-политик отрече публикациите в "Капитал", че поддържа въоръжени отряди под прикритието на спортен клуб. Според него спорът му с издателя на "Капитал" е заради желанието на Иво Прокопиев да постави ветрогенератори във Ветрино - общината, от която тръгна "Величие".

Михайлов отхвърли твърденията и че създаденият от него "Исторически парк" е финансова пирамида.

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 5 оценки
3.4/5 от 5 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?