3906

Стефан Янев от Пловдив: Имаме нужда от консенсус за националната ни цел

Лидерът на “Български възход” Стефан Янев, който е и водач на партийната листа за парламентарните избори в Пловдив град, се срещна под тепетата с членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Заедно с него участие в мероприятието взе и поставената под №1 в листата на БВ за евровота Даниела Везиева, както и част от пловдивските кандидати за Народно събрание за изборите на 9 юни. 

Стефан Янев се обърна към дошлите с думите: “Отново ни предстои да изберем кого да изпратим в законодателната власт. Искаме да имаме работещи институции. Тук сме за да чуем вашия глас и вашите проблеми, за да може да вземем мерки и да намерим верния тон за постигането на съгласие по важните теми.”

Бившият служебен премиер коментира и очакванията за предстоящия вот.

“Българският избирател не дава мнозинство на нито една партия вече няколко години. Партиите трябва да се научат да взаимодействат. Това е смисъла на думите ми, че няма червени линии. Политиката не е дейност, която прилича на спорт или шоу. Тя е отговорно занимание, от което зависи бъдещето на всички българи”, заяви Стефан Янев.

Той обясни, че от "Български възход" са подготвили концепция и рамка как да се формулира национална цел, върху която да се стъпи за формирането на политики не за следващата година или две, а за десетилетие напред.

"Нашата цел в България да бъде сред 30-те най-развити икономики в света”, подчерта Стефан Янев. Той призови всички участници в срещата да говорят със своите близки и да ги убедят, че трябва да се гласува масово.

"Само така ще се преборим с купения и корпоративен вот", обясни лидерът на "Български възход" и призова хората да бъдат активни. 

Везиева пък подчерта, че темата за Европа стои сякаш в страни от дневния ред на тази предизборна кампания. По думите на кандидата за евродепутата изборът за Европейски парламент е не по-малко важен, защото там ще отидат хора, които ще трябва да работят за интереса на България. 

Въпросите, които вълнуват пловдивчани, бяха свързани с административните такси, както и с наболели проблеми на местно и национално ниво като здравеопазване, обществен ред, икономика, както и развитие на регионите и инфраструктура. 

Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пловдив Янко Янев обяви подкрепата си към “Български възход” и Стефан Янев. "Честта на пагона изисква да бъде подкрепен един генерал, влязъл в полето на политиката", заяви той. От СОСЗР настояха отново да се вкара в Народното събрание Закон за запасното войнство. 

Стефан Янев обяви, че цени високо подкрепата на Съюза, защото и той както всички тях се е клел пред знамето, което е обет за цял живот.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 3 оценки
1/5 от 3 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?