4020

Пече се изненада: Ще видим ли Слави Трифонов в парламента?

Лидерът на ИТН Слави Трифонов комуникира с избирателите си онлайн, но нищо чудно след 9 юни да го видим и в залата на Народното събрание. За тази възможност намекна кандидатът за депутат на партията Андрей Чорбанов пред bTV. Разбира се, за да се реализира подобна идея "Има такъв народ" трябва да прескочи 4-процентната бариера.

"Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламента. Случвало се е и преди водачи на листи на участват в изборите, а впоследствие да не присъстват в парламента. Това не е прецедент. Ръководството ще бъде добре представено по един или друг начин в парламента", обясни Чорбанов.

"Подценяваме избирателите понякога. Те са доста наясно, че едно лице, което е защитавало някаква позиция през годините, често може да участва в няколко избора, а в крайна сметка да се реши в последния момент кой от тях ще е по-добър. И в това няма нищо страшно. В Народното събрание една парламентарна група има тежест, докато в Европейския парламент усещането за национална структура е нещо по-различно и е хубаво там да има хора с различни занятия и професии", добави още той.

По думите му изборите са много различни от всякаква гледна точка, въпреки че се смесват две в едно.

 

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 6 оценки
2.3/5 от 6 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?