3906

Николай Марков от "Величие": България трябва да спре военната помощ за Украйна

Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна

 

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира пред БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза Марков.

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство", отбеляза Марков.

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление.

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Председателят на "Величие" бе категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Оцени новината

Оцени новината
2.5/5 от 19 оценки
2.5/5 от 19 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?