71

Мераклиите за парламента - два пъти повече мъже отколкото жени

Кандидат-депутатите са 6114, като от тях дамите са едва 1829, а мъжете - 4285. Към Брюксел пък са се запътили общо 418 души.

 

Днес в полунощ изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина. Това може да се направи от българите, които живеят извън страната, или просто в деня на вота ще са зад граница. Заявленията могат да се подават електронно на сайта на ЦИК, след което да видят пак там дали са били одобрени, или не, както и защо.

До 13,30 часа днес потвърдените молби са 8337 за евровота и 34 069 за изборите за НС. До края на седмицата ЦИК ще определи избирателните секции в чужбина. 

Това заяви на брифинг заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Подготовката за изборите върви нормално. ЦИК моли да не се всява напрежение. Моля ви, да бъдем по-толерантни и премерени в изказванията сизаяви тя. .

Два пъти повече мъже отколкото жени са се кандидатирали за изборите за Европейски парламент и Народно събрание.

Мераклиите за родния парламент са общо 6114, като от тях дамите са едва 1829, а мъжете - 4285. Към Брюксел пък са се запътили общо 418 души.

334 души са се кандидатирали и за двата вида вот. Сред тях са съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който води евролистата на движението за ЕП, както и в Силистра и Търговище, и бизнесменът Васил Божков, който е първи в листата на "Център" за Брюксел, 25 МИР в София и Пазарджик, пише "24 часа"

На 9 юни българите ще могат да гласуват както на машина, така и на традиционна хартиена бюлетина Снимка: Велислав Николов

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?