965

Корнелия Нинова в шок, скочили й най-близките в партията

Инфарктно заседание на Изпълнителното бюро на БСП е шокирало Корнелия Нинова и е накарало лидерката да хвърли оставка, научи "Марица". Според наши източници партийната шефка въобще не е играла театър, тъй като е била погната от най-близките си в ръководството.

Старт на драмата дал бившият социален министър Георги Гьоков. Заралията взел думата и казал, че хвърля своята оставка заради срамния резултат на изборите, сринал БСП до 150 000 гласа. Той призовал Нинова и останалите да направят същото. Повечето членове на ИБ на БСП повторили тезата на Гьоков. Някои си мълчали, но според наш източник Корнелия получила  подкрепа само от единия си заместник.  

Тя била атакувана най-вече заради чужди елементи в управлението на БСП. Първите хора на "Позитано" скочили на Нинова заради сивия кардинал на партията Калоян Методиев, бивш член на СДС и президентски съветник, който Румен Радев изгони от "Дондуков"2. Това преляло чашата и Нинова решила да хвърли оставката.

Явно сътресенията продължават, защото Националният съвет, който трябва да определи датата на конгреса беше насрочен и после изместен с една седмица. Той трябва да определи временен шеф на БСП, който ще има ключова роля по организиране на изборите. Чуха се имената на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров.

От вътрешната опозиция в партията засега следят предпазливо събитията в централата, тъй като винаги има съмнения, че Нинов може да размисли. Но този път явно не е така, гарантираха червени активисти. 

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 8 оценки
3.9/5 от 8 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?