3906

Извънредно! ПП-ДБ: Няма да участваме в преговорите за кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС

Днес срещи са предвидени с ДПС и "Възраждане"

 

ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Това става ясно от официално писмо, с което от ПП-ДБ отговарят на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори този следобед.

Припомняме, че срещата трябваше да се проведе днес от 15 часа.

"Уважаемо ръководство на ГЕРБ,

Благодарим за отправената покана от днес за днес.

ПГ на ППДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите и ще бъде силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България.

В 50-тото Народно събрание ПП-ДБ ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма.

Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната", гласи отговорът на ПП-ДБ.

От ГЕРБ – СДС съобщиха по-рано, че са изпратили покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите ГЕРБ – СДС предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Днес срещи са предвидени с ДПС и "Възраждане".

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?