4020

ГЕРБ и "Възраждане" с равен мач в Затвора в Пловдив

ГЕРБ и "Възраждане" са получили равни гласове в разкритите изборни секции в Затвора и в Ареста в Пловдив, сочат данните от публикуваните протоколи. 

Ареста
За Европарламент са гласували 110 души. Невалидните бюлетини са 20, а на 8 е маркирано "Не подкрепям никого". Останалите 82 гласа се разпределят по следния начин: ГЕРБ - 20, "Възраждане" - 19, ИТН - 12, с по пет гласа са ПП-ДБ и БСП, ДПС - 4, Глас Народен - 3, МЕЧ - 3, Кузман Илиев - независим - 2 гласа. С по един глас са "Ние, гражданите', "Коалиция на розата", "Солидарна България", "Граждански блок", Общество за нова България, Партия на зелените, "Величие", ВМРО и "За Велика България"

112 от Ареста са гласували за Народно събрание. Невалидните бюлетини са 26, а на шест е маркирано "Не подкрепям никого". Вотът е почти идентичен. Най-много са гласовете за ГЕРБ и "Възраждане", съответно с 22 и 23 гласа. ИТН са получили подкрепа от девет души, МЕЧ от петима. С четири гласа са ПП-ДБ, с по три са БСП и ДПС. По два гласа подкрепа са събрали Глас Народен, Ние гражданите, "Солидарна България", "Ние идваме". По един глас са получили "Величие", Общество за нова България и "За Велика България". 

Затвора
За Европарламент са гласували 84 души. Невалидните бюлетини са 25, а при 5 е маркирано "Не подкрепям никого". ГЕРБ и "Възраждане" са с най-много гласове - съответно 8 и 7. ИТН и БСП са с по четири гласа. По три имат "Център", "Солидарна България", МЕЧ, "Величие" и ДПС. 

За Народно събрание са упражнили правото си на вот също 84 души. Невалидните бюлетини са 20, при 4 от тях е маркирано "Не подкрепям никого". 11 са гласовете за "Възраждане", 9 са за ГЕРБ, по пет са за ИТН и БСП.  С четири гласа са ПП-ДБ, а по три имат МЕЧ, "Величие" и ДПС. С по два са "Глас Народен", "Коалиция на розата", "Център", "Солидарна България". 

Единици от пребиваващите в Затвора и Ареста са използвали преференциите. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?