71

Гащник, в НСО отваряше врати и държеше пешкири! Лидерът на "Величие" развеличан от генерал на Иван Костов

Лидерът на партия "Величие" Николай Марков отнесе мощна словесна канонада от Богомил Бонев, министър на МВР в кабинета на Иван Костов. Атаката към превърналия се в медийна звезда след сензационния успех на приключилите избори  бивш офицер на Националната служба за охрана дойде от Фейсбук. В своя профил Бонев, който има чин генерал, напомни, че Марков е уволнен дисциплинарно от НСО и се е самопроизвел в полковник.

"За тези 30 г. преход най-после ги стигнахме американците.Изпростяхме колкото тях.

Преди 30 г. се прочу Дейвид Кореш и неговата секта "Клонка Давидова". Все едно сега слушаш гащниците от "Величие". И същите на акъл последователи на американския ненормалник се пръкнаха на българска почва.

Но то няма нищо случайно. Изпростяването беше планирано и последователно проведено.

А самата секта "Клонка Давидова" е пак с българска следа.

Не всички знаят, че движението, от което възниква “Клонка Давидова", е основано от българина Виктор Хутев, който на 22-годишна възраст емигрира в САЩ. През 1919 година той става член на Църквата на адвентистите от седмия ден, чиито последователи вярват във Второто пришествие на Христос.

През 1935 година Хутев и неговите последователи се установяват в близост до град Уейко, Тексас. Роденият в България духовен водач привлича все повече последователи, които по-късно ще се нарекат “давидийци" - според тяхната вяра, че един ден Давидовото царство ще бъде възстановено. Нещо като величие, а. И пророкът става величество.

За да не се повтори трагедията край Уейко от 1993 г. с американската секта на Дейвид Кореш на българска територия в така наречения "исторически град", много моля българските журналисти, когато разговарят с недоразумението от "величие", да го наричат с действителното му звание - под... подполковник от запаса.

Защото мошеникът, уволнен дисциплинарно от НСО, където е отварял врати и държал пешкири, се е самопроизвел в полковник. Така ще му бръкнете в здравето. Защото вече е готов от полковник да стане генерал и даже да му викаме "ваше величество".

Лично го обещава на гламавите си избиратели", пише Бонев.

Той цитира и изявления на Марков, за да докаже колко налудничави са тезите му:

"Имаме информация от всяка точка на света чрез изградената световна мрежа от достойни българи. Някои от тях са видими, другите - нелегални! Нашата организация изгради мощна световна сила от мотивирани войници на светлината. Не само българи. Всеки опит за пробив в системата ще се неутрализира веднага. Воюваме за България с нулева толерантност към враговете на Родината. Поставили сме опитни агенти във всички горещи точки, включително в държавните институции. И до врага. България се връща на гражданите.Престъпниците приключват."

"Честито на избирателите му!", иронично пише в коментара си Богомил Бонев.

"Следващите кандидати за "величие" са от същото крило на Четвърти километър - Наполеон, Александър Велики и останалите. Избирателят се нарича Мунчо", гласи финалното заключение на бившия МВР шеф.

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 39 оценки
3.9/5 от 39 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?