965

Димитър Чолаков, водач на листа №16 в Пловдив област: Искаме мирна и благоденстваща България

„Разбирам тревогата ви и искам да ви успокоя, че ПП „Български възход“ няма да допуснем нито един български войник да пролее кръв в Украйна“. Това заяви водачът на листата с №16 в Пловдив област инж. Димитър Чолаков.

Той цитира изявление на лидера на партията ген. Стефан Янев от тази сутрин за конфликта в Украйна. В него бившият служебен министър предупреждава още, че, ако НАТО се включи, това може да отвори пътя към трета световна война.  „Ние сме за мира и за дипломацията в международната политика“, обясни кандидатът за народен представител инж. Чолаков. 

И днес той продължава предизборната си обиколка в Асеновградска община . Заедно с екипа си ще посети последните села, а утре започва с населените места в община Родопи. „Навсякъде хората се вълнуват първо от темата за мира и после поставят тази за доходите“, обобщи Димитър Чолаков впечатленията си от преминалите разговори в Бачково, Наречен, Червен, Долнослав, Тополово и Новаково.

Обезлюдяването на селата и улиците с дупки тревожат всички. Някъде поставят и чисто специфични проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. „Ще бъда депутатът, които няма да оставя министрите намира, докато не си вършат работата в интерес на всеки от вас“, гарантира кандидатът за депутат с №16.

Той изтъкна, че ПП „Български възход“ иска България да заеме достойното си място сред 30-те най-богати икономики. На въпроса как ще стане това, той отговори: „Имаме земя и  трудолюбив народ, имаме природни дадености и ресурси. Трябва ни обща стратегия и политическа воля, за да го постигнем“.

Той разясни, че като центристка формация ПП „Български възход“ настояваме за балансиран диалог с всички политически сили.  „Смятаме, че крайностите по която и да е тема не са полезни за общата важна цел, която е мирна и благоденстваща България в Европа“, допълни инж. Димитър Чолаков.  

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 4 оценки
2/5 от 4 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?