965

Бойко Борисов влиза като депутат от Пловдив, Асен Василев избра Хасково, Пеевски - Кърджали

Трима софиянци и Дженева са народните избраници на ГЕРБ под тепетата, Стоев се вреди за третия мандат на ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра да влезе в новия парламент като депутат от Пловдив, а не от София. Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев пък предпочете родния Хасково вместо 16 МИР под тепетата, където също водеше листата. Това стана ясно след като Централната избирателна комисия обяви тази вечер откъде влизат депутатите, избрани за следващото Народно събрание в два избирателни района.

Ходът на Борисов, който в предишните избори влизаше от София, определи и останалите трима депутати на ГЕРБ от Пловдив. Това са поставената на второ място хореограф проф. Даниела Дженева, бившият шеф на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който също предпочете 16 МИР пред столичния район, и бившата зам.-министърка на МРРБ Деница Николова. Така Пловдив ще бъде представен в новото Народно събрание в групата на ГЕРБ от трима софиянци и Дженева, която по ирония на съдбата също е родената в столицата. 

Изборът на Асен Василев пък даде шанс на юриста Стою Стоев да вземе третия мандат на ПП-ДБ под тепетата. Другите два са за местния лидер на ДСБ Йордан Иванов, поставен под №2, и изскочилия на второ място с преференции Манол Пейков.

Председателят на "Величие" Николай Марков също избра да влезе в парламента като водач на листата в Пловдив. 

Водачът на ИТН в 16 МИР Светослав Балабанов обаче предпочете Пловдив област и така отвори място за Танер Кадир Тюркоглу.

Другите депутати от Пловдив са Иван Петков-Бебето от БСП, Ангел Георгиев и Емил Янков от "Възраждане".

В Пловдив област водачът на листата на ПП-ДБ Богдан Богданов избра да влезе от Плевен. 

Лидерите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Костадин Костадинов от "Възраждане" ще е депутат от Варна, Корнелия Нинова от "БСП за България" влиза от Благоевград, Тошко Йорданов от "Има такъв народ" избра депутатската банка от Варна. Бившият премиер Николай Денков от ПП-ДБ влиза от Бургас.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?