1553

Борисов: С ДБ - да, не и с "Промяната"

Нагласен мач беше мачът за "Сглобката", призна лидерът на ГЕРБ

Трябва да правите разлика между депутатите от Продължаваме промяната (ПП) и от Демократична България (ДБ). Това сподели на поредния партиен митинг Бойко Борисов, който говори в Сливен.

"Прави ли ви впечатление, че моят приятел Радан Кънев е пети? Не е ли по-странно Кирил Петков да води в Перник и след това да вкара своя приятел Бойко Рашков? Те не правят добра услуга на партията ПП и накрая ще ги доведат до нов спад. Защото на нито един въпрос не могат да отговарят. За всичките схеми, за всичката корупция те не могат да отговарят", каза лидерът на ГЕРБ.

"И там е този разлом. Защото ДБ са системна партия. Искам и колегите от ДБ, и техните избиратели да разберат, че както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха с 30 човека да узурпират цялата власт в държавата, сега последиците са за ДБ. Същите последици, които търпи ГЕРБ", отбеляза Борисов.

"И за децата вече е ясно докъде ПП доведоха през последните години държавата. С мъка гледам и как се променят нещата в геосвета. На ръба сме на глобалната война. Изборите в Северна Македония, заявките, които дадоха водещи политици. С колегата Мицковски съм работил винаги добре. Но бих ги призовал колегите - да си оберат реториката и да се придържат към Договора за добросъседство, който подписахме", отбеляза Борисов.

"Ние доказахме, че другите са аматьори. За мъка на техните избиратели. Гледам какво става по "Витошка" - техните избиратели ги кълнат. Те вече съжаляват за "спасението", за тази мнима промяна.

"Три години нямаме План за възстановяване. Ние направихме и добри неща за тези 9 месеца. На маса сектори повишихме заплатите. Успяхме да защитим Маришкия басейн. Успяхме да направим що-годе бюджет, да направим над 20-30 закона, касаещи Плана за възстановяване. В парламента показахме разликата между експертизата на ГЕРБ и всички останали", допълни Борисов.

"Сега се хванали за една опорка - кой командва в ГЕРБ. Искам да отправя към ПП една приятелска препоръка - да си гледат своята партия. Да си гледат как излезе "Чаталджа", как излезе приятелският огън. Отчетлива трябва да е разликата, за да може да искате от мен да нося отговорност", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Нула. Цялата им политика се сведе как левчетата от бензина и нафтата да ги взимат за тия години. Колко ви е бензинът и нафтата? Обраха ли българите с 6-7 милиарда? Обраха ги! Да ви е честито! Всички носим отговорност за делата си. И ние не сме идеални, извадили сме си поуката и сме направили нужното", каза Борисов.

"А сутринта господин Петков казва, че не искал да участва в "нагласени мачове". А ние с ужас участвахме - когато нагласиха мача за БНБ. Аз настоях председателят да е човек от МВФ - доказан финансист Митко Радев. Колегата Петков и Пеевски си поставиха техните лица - бившият министър Чобанов и Гюров. С нагласен мач направихме шеф на ДАНС, шеф  на КЕВР... Те нямат право, морално право да предлагат хора. Така че - научаствахме се в нагласени мачове. Защото беше голямо изпитание тая сглобка.

Самата сглобка е нагласен мач. Алексей Петров ни събра и ние направихме правителство. С Пеевски се договориха за законодателната власт, за да имаме 160 гласа. И ако не се бяхме разбтутали накрая, сега щяхме да сме избрали и регулаторите. И той тая сутрин излиза пред неговата публика и казва, че не иска да участва. Тая приказка "Крадецът вика дръжте крадеца" е много правилна", разясни лидерът на ГЕРБ.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 9 оценки
2.3/5 от 9 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?