71

Слави Трифонов: Ще участвам като водач на листа в изборите! Не бих станал министър

Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец, заяви лидерът на ИТН

 

"Системата трябва да бъде променена.Смятам, че президентската република е добра алтернатива. Така ще се контролират много по-адекватно властите в страната. В Америка има импийчмънт, не съм го виждал, но съществува такъв вариант". Това заяви пред БНР Слави Трифонов. 

"Обичам да има битки. Не бихме се коалирали с ГЕРБ. Ще направя всичко, което зависи от мен следващият парламент да бъде работещ парламент", добави Трифонов.

 
"Смисълът е да си поставяш цели. Целите са важни. Най-важното е да бъдем гарант за това, което се случи на референдума", каза още лидерът на "Има такъв народ".

"Мисля, че имаме сериозен шанс да влезем в парламента. Това правителство да падне - аз така реших. Аз се стремя да постъпвам правилно", добави Трифонов.

"ПП и ГЕРБ са ми еднакво несимпатични. Сигурен съм 100%, че сме защитени, защото сме в НАТО", каза още Трифонов.

 
"Добре, решили са да направят референдум, но аз съм "за" еврото", така лидерът на ИТН коментира референдума против еврото на ПП "Възраждане".

"ИТН има сериозен шанс да влезе в следващото Народно събрание. Ще участвам като водач на листа в изборите. За нищо на света не бих станал министър. Не бягам от отговорност, не ми е нужно да ставам министър, за да нося отговорност", заяви Трифонов.

"Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си. Знаех го, но не предполагах, че е точно по този начин. Брутално. Безапелационно. Без никакъв срам", каза Трифонов.

По думите му най-голямата лъжа, на която е станал свидетел, е "Капитан Андреево". "Другата е, когато гледах по телевизията как бившият министър-председател каза, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато наистина ми е увисвала мандибулата. Това са абсолютни лъжи. Другото е, че съм мафиот", посочи Слави Трифонов в предаването "Политически НЕкоректно". По думите му това са личните въпроси.

"Нещата, които касаеха ИТН по време на коалицията, бяха ежедневни, подчерта той и отбеляза, че "другите коалиционни партньори по това време -

БСП и ДБ, си мълчаха, докато ПП лъжеха.

Има една голяма част от хората, които искат да бъдат излъгани красиво, искат да им се обещае нещо, обясни Трифонов резултата на партията на последните парламентарни избори. Той каза, че "изчегъртването" на ГЕРБ не се е случило, защото това не можеш да го направиш сам", обясни Трифонов.

 
"Продължаваме промяната" и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ. Те са същите като поведение. В тази система, която сега съществува в България, изпълнителната власт подчинява парламента. Много е шантаво, но го видях с очите си. Реално този, който управлява е министър-председателят, а парламентарните сили, които го подкрепят, са негови слуги. Понеже аз не съм такъв и не желая, не сме били част от желанията на министър-председателя който и да е той, в случая Кирил Петков - затова не се получи", заяви лидерът на ИТН.

Властта, парите и славата са голям дявол, смята Слави Трифонов и обясни как в рамките на 1-2 месеца ПП са променили рязко поведението си. От коалиционни партньори се превърнаха с господари, спомни си той.

"Най-важното е да бъдем

гарант за това, което ще се случи на референдума.

Това е нещо, което може да промени всичко. Сега ние ще бъдем гарант, ако влезем в следващия парламент, че това ще стане и ще се случат решенията, каквито и да са те", каза още Трифонов.

"Александър Николов е професионалист, аз му се доверявам" - каза Слави Трифонов относно повдигнатите обвинения срещу длъжности лица, включително енергийния министър в правителството на Кирил Петков от квотата на ИТН. Според него тези обвинения ще отпаднат. Той смята, че този случай няма да се отрази на предизборната ситуация и това няма да има негативен ефект върху ИТН.

И НАТО, и ЕС са ни еднакво и безусловно важни,

категоричен бе Слави Трифонов. Той посочи, че е "за" еврото и влизането ни в еврозоната.

"Трябва да има отговорност и хората трябва да се питат. Иначе какъв е смисълът на демокрацията? Да - много е сложно и трудно понякога. Но хората трябва да носят отговорност за решенията си. Като живеем в демократични времена, трябва да взимаме решения и да носим отговорност за тях. Бих участвал във всички референдуми".

По темата "Северна Македония" Слави Трифонов коментира: "Хората се убедиха, че т.нар. македонци действат, само когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво правят. Това е много тъжно".

Ако зависи от мен, ще направя всичко възможно да ги притисна, каза той и добави категорично, че трябва да се наложи отново вето за влизането им в ЕС.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
Свещенник

Свещенник

12.02.2023 | 16:02

Този не го искат в селото а той пита за поповата къща

Отговори
4 0
Торун ага

Торун ага

12.02.2023 | 13:57

Гял чоджум гял нещеш герб и пп ти си наше момче

Отговори
3 0
Ясен си ни

Ясен си ни

12.02.2023 | 07:08

Бита карта си...И заблудените от теб разбраха,че едно е да плямпаш по телевизията,друго е да правиш нещо....

Отговори
6 0
Западняк

Западняк

12.02.2023 | 03:26

Този още ли не се е гръмнал. Само мърси въздуха.

Отговори
7 0
Мачкай Слави

Мачкай Слави

11.02.2023 | 21:41

Много трол тука

Отговори
1 9
Мачкай Слави

Мачкай Слави

11.02.2023 | 21:40

Много трол тука

Отговори
1 7
Мачкай Слави

Мачкай Слави

11.02.2023 | 21:40

Много трол тука

Отговори
1 7
Върни са в дупката !

Върни са в дупката !

11.02.2023 | 21:29

Пидирас !

Отговори
9 1
Графит върху дувар в Учиндол

Графит върху дувар в Учиндол

11.02.2023 | 17:04

Ибах Тос Нарот

Отговори
22 3
Продажен чалгар

Продажен чалгар

11.02.2023 | 16:55

Умря вече твоята...

Отговори
21 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?