71

Сигнал за предизборна агитация в рейс в Пловдив вдигна на пожар проверяващи

Пловдивчанин сигнализира РИК 16 за предизборна агитация в рейс от градския транспорт. Сигналът бил подаден по електрнонната поща. В него се твърди, че има предизборен плакат в автобус по линия №12,  без да се уточнява в чия полза е.

В тази връзка, представители на работната група по жалби и сигнали е извършила проверка на посоченото в сигнала. Снети са обяснения от диспечера на автобусната фирма, който категорично отрекъл в техни рейсове да са разполагани агитационни материали на които и да е политически субекти.

Установен е шофьорът, който карал рейса в деня на подаването на сигнала - понеделник, като той също отрича докато е бил на смяна през деня във возилото да е имало поставени агитационни материали.

Така РИК 16 оставя без уважение сигнала на пловдивчанина, предвид, че няма доказателства за извършване на агитация в нарушение на изборния закон. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
минувач

минувач

30.03.2023 | 12:07

На никого ли не направи впечатление, че кандидат - депутата на ГЕРБ, Тони Симидчиева, води предизборната си агитация вкл. и във Фейсбук, като дори приканва избирателите да гласуват преференциално за нея?

Отговори
1 2
Д-р Тазобедрев -хирург!

Д-р Тазобедрев -хирург!

29.03.2023 | 17:35

Айде булката вече е дупена!Няма Дошков няма Чолаков ,няма Ангелов има Зико и той обира парсата всеки месец по едни сто хилки и всички са ни лук ял ни мирисал!Но иде Видов ден и всеки негодник ще си получи заслуженото и ще си плати за гяволука ,съсипания транспорт ,наглостта и милиониите откраднати от Пловдив!

Отговори
14 6

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?