2374

Само една партия се регистрира в ЦИК днес

Само една партия е подала документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) в първия ден за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, съобщи говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Това е ПП "Българско национално обединение" (БНО), уточни той.

Председателят на БНО Георги Георгиев първи дойде в ЦИК тази сутрин, когато започна регистрацията на партиите и коалициите за предстоящия вот. Крайният срок за подаване на заявления за участие в парламентарните избори на 2 април е до 17:00 часа на 15 февруари т.г. 

 
За участие в изборите за народни представители партиите и коалициите трябва да внесат безлихвен депозит в размер на 2500 лева по сметка в Българската народна банка и не по-малко от 2500 подписа на избиратели.

Всеки избирател може да участва само в една подписка. При полагане на подписа си в списъка избирателят удостоверява своята самоличност.

В срок от седем дни от обявяване на окончателните резултати от изборите за народни представители, ЦИК, с решение, възстановява депозита на партиите и коалициите, които са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове на национално ниво. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?