3906

Сачева разкри кога ще станат ясни имената на министрите

ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ пред БНТ.

В момента ГЕРБ водят разговори по разпределението на ресори, а скоро ще започнат и разговорите за конкретни хора, посочи Сачева.

"Разговорите се водят основно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без БСП, които ясно заявиха, че няма да подкрепят политиката и приоритетите на това правителство", обясни тя.

Според нея няма политическа отговорност за съставяне на редовно правителство. Потвърди, че ГЕРБ продължават разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България", въпреки че те вече отказаха да подкрепят кабинет на Мария Габриел.

"Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те трябва да дадат подкрепата си за първия мандат (...) Трябва да се уважи това, че има 650 000 души, които са поставили ГЕРБ-СДС на първо място и няма нужда да се опитваме отново да заблуждаваме хората, като казваме, че вторият мандат е единствената възможност", каза Сачева.

На въпрос защо на пресконференцията си главният прокурор Иван Гешев е споменал единствено името на Бойко Борисов, Сачева заяви, че и ГЕРБ търсят отговора.

"Прави впечатление, че винаги, когато страната има категорична възможност да тръгне по европейски път на развитие, винаги се случват различни процеси, които по един или друг начин обвързват съдебната и политическата система и отклоняват страната от този път", посочи Сачева.

Доверието в съдебната система не е въпрос само на законодателство, а най-вече на хората, които работят в нея, смята Сачева.

"Програмата за съдебната реформа трябва да се обсъди преди всичко с професионалната гилдия, с хората, които ще са изпълнители на тези политически решения и които трябва да гарантират независимостта на съдебната власт. Такъв разговор по същество до момента не е воден", каза още тя.

По думите й политиците не трябва да се месят в съдебната система, но и съдебната система не трябва да предопределя политическия и геополитическия път на България.
 

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 7 оценки
4.1/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Сачева

Сачева

20.05.2023 | 08:21

Олицетворение на тъпотата и наглостта

Отговори
0 0
стара майна

стара майна

19.05.2023 | 09:54

па.чаври до една в герб

Отговори
3 0
ivvo

ivvo

19.05.2023 | 08:55

каква жалка физиономия, само!

Отговори
3 0
Кево

Кево

18.05.2023 | 11:26

И тази сутрин повърнахмр на гладно по трите национални телевизии се бяха изтапанчили Дулцинея Дел Тобосо Къдравата Сю и Сачето на Драгалевския отрочето. Умиране има отърване няма.

Отговори
5 5
Бидона

Бидона

18.05.2023 | 14:47

Къдравата Сю и той от кохортата на Драгалевския шаман

Отговори
2 3
мякащи пед.али

мякащи пед.али

18.05.2023 | 10:52

колко му е лесно на бойко обграден с крякащи мисирки...дебели и грозни тъ.пи и лакоми...

Отговори
4 4
мякащи пед.али

мякащи пед.али

18.05.2023 | 10:51

няма нужда ще дръпнем въженцето на казанчето и ще оттекат в канализацията списъците с име на глупаците !или са дрогирани или са мазухисти тези кандидат министри....да си купят постове на 9 ти септември....ха ха ха...........голяма простотия... занимават се в момента с онанизъм.. горката сачева толкова е жалка с тъпотията си колкото и грозна!

Отговори
3 4
Още нещо злоба да повърнеш?Че нещо от жлъч и злоба прежълтя в жълто-

Още нещо злоба да повърнеш?Че нещо от жлъч и злоба прежълтя в жълто-

18.05.2023 | 15:52

Зелено..и гнусно..като си плющите злобите и лъжите тук,с нещо по-добре ли се чувствате?Колко трябва да си жалък и тъп,да плюеш необосновано за стотинки,и с това да мислиш,че с нещо си променил мнението на хората,освен..лъсване на собствената ти низост,злоба и завист!

Отговори
3 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?