49

Румен Гечев: Прави се редовно правителство, за да се спасява Бойко Борисов

“Възраждане“ се прегърнаха с ГЕРБ и ДПС и приеха скандални промени в съдебната власт, каза депутатът

 

„Постигнатото съгласие за редовно правителство няма да сложи край на политическата криза. Това е политическо квазимодо. Няма как да се нарече по друг начин, когато двете партии, които съществуваха благодарение на другата, сега се съюзяват. Няма как тези две уж на думи коренно различни формации да преследват общи цели и да доведат до общи резултати.“ Това заяви народният представител от “БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на Nova News.

В предаването “Офанзива“ социалистът обясни, че тази управленска комбинация притеснява БСП по две основни причини. „Първата е, че и двете влизат в омертата по защита на техните имунитети, тъй като очевидно и двете държат някакви папки с факти едни срещу други. В същото време се противопоставят на главния прокурор, който макар и доста късно, все пак се раздвижи през последните седмици“, коментира той.

Втората причина е, че двете партии нямат различие по отношение на възможно най-активното участие на България във войната в Украйна. „Това, с което ние от БСП категорично не сме съгласни, не е съгласен и българският народ. Те може да вкарат България в активни действия“, предупреди Гечев.

Социалистът коментира и записите от заседанието на Националния съвет на ПП: „От това, което се чу в записа на ПП, се изправиха косите на всички българи. Там има елементи на диктатура – смяна на шефове на службите за национална сигурност, смяна на директори на дирекции на регулаторните органи, смяна на ръководството на регулаторни органи. Това, което прави впечатление – по никакъв начин не е приемливо една суверенна държава, независимо, че е членка на Европейския съюз и на НАТО, да съгласува ръководителите на българските служби с чужди посланици”, заяви той и определи това като слугинаж.

По отношение на поискания имунитет на Борисов, Гечев каза: „Ние имаме категорично решение и ще гласуваме за сваляне на имунитета. Аз не си спомням от 10 години народен представител да е отказал да си го даде.  Прави се редовно правителство, за да се спасява Бойко Борисов“, предупреди депутатът от БСП.

Социалистът нарече театър “Многострадална Геновева“ уж конституционното мнозинство между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. „Там най-вероятно е договаряна подкрепа за правителството. Не е логично да са разговаряли за конституционна реформа, тъй като може ли някой да каже каква реформа ще правим?“, попита той.

Във връзка с решението на Народното събрание да извади следствието от прокуратурата Гечев заяви: „Това е незаконно и несправедливо. Освен това видяхме едно странно гласуване – текстове, които не е имало и не са одобрени на първо четене, нямат законно право да влязат на второ гласуване. Нарушиха Конституцията, правилата и законите. “Възраждане“ се прегърнаха с ГЕРБ и ДПС и си приеха скандални промени в съдебната власт“, разкри той.

По информация на БСП 4 млрд. лева от Сребърния фонд са изхарчени от служебното правителство. „Затова пратихме писма до БНБ и Министерство на финансите. Има други алтернативни източници за финансиране на дефицита, но сме категорични против свалянето на нивото на дефицита и приближаването до Сребърния фонд, който гарантира пенсиите на българските граждани“, заключи Румен Гечев.

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Мънкидонец

Мънкидонец

05.06.2023 | 04:10

Да изчезваш, гнусен комунист !

Отговори
1 0
2 години министрите на Радев

2 години министрите на Радев

04.06.2023 | 14:33

не пипнаха и с пръст Боко. Та, Гумене, недей да лъжеш!

Отговори
5 1
хехе ..примомни ми

хехе ..примомни ми

04.06.2023 | 14:46

как го наричахме по времето на Жан Виденов ................ГУМЕН РЕЧЕВ! Продължава да е същото нагл.о и тъ-по комунистическо парче. Вече професор...ХАХАХАХАХАХХАХ

Отговори
5 2
дъртите комундели

дъртите комундели

04.06.2023 | 13:01

начело със зеления чорап, ВИЯТ НА УМРЯЛО. Това е знак, че всичко е на добре! На който не му харесва - чемодан, вокзал --------------------ГУЛАГ ВИ ОЧАКВА!

Отговори
5 2
помним

помним

04.06.2023 | 12:30

*твоето правителство* - 1 долар = 3000 лв!Аре в канала!

Отговори
10 1
какво помниш шорошляк,

какво помниш шорошляк,

04.06.2023 | 15:35

поредния Майдан спретнат от американското посолство!

Отговори
3 3
Стар , скапан комуняга

Стар , скапан комуняга

04.06.2023 | 08:44

Прави се правителство, за да се спаси България от озверелите и озъбени фашизоизроди от израждане, от ловците на джендъри и вампири от бе си пету, от корупционния депесарски башибозук и новите им ибрикчий /гъзомийници/ от ХУЙчиндолската чалгашайка и от главатари на цялата тази гнусна гняз - болшевишката подлога и национален предател радеффф.

Отговори
11 9
656

656

04.06.2023 | 13:07

Американските подлоги и шпиони ги очаква почивка в Белене

Отговори
6 4
Мънкидонец

Мънкидонец

05.06.2023 | 04:12

А мужишките ?

Отговори
1 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?