965

Разлом в БСП-Пловдив! 115 социалисти хвърлиха книжките заради Нинова

Цели структури напускат партията след червения конгрес

Разломът в БСП продължи и в Пловдив! 115 местни социалисти напускат партията в знак на несъгласие с политиката на Корнелия Нинова. Това обявиха на брифинг част от вече бившите членове на Столетницата, които са общински съветници. Ден по-рано почти цялата организация на Перник начело с кмета Станислав Владимиров хвърлиха партийните си книжки.

В Пловдив до момента има 109 заявления за напускане и 7 върнати партийни книжки. Примерът им ще се последва и от други червени структури, заявиха общинските съветници в пловдивския парламент от "Автентична лява БСП", които също напускат партията. По думите им 5 % от членовете на цялата градска организация връщат партийните си билети. 

"Напускаме БСП, но оставаме леви и ще продължим да защитаваме социалистическата идея и пловдивчани в Общинския съвет. Напускаме партията на Нинова, която тя приватизира. Конгресът е доказателство, че партията е загубила своя облик. Тя се е обезличила с безпринципни коалиции, с десни партии и популисти, фалшифициране на делегатските листи, санкции за неудобните в партията" коментира Николай Радев , който бе кандидат за кмет на БСП на последните местни избори, а в момента е общински съветник. 
 
Отцепниците са основали сдружение "Алтернатива за Пловдив", което ще се оглавява от Николай Радев. Така ще се казва и групата им в местния парламент. Формацията ще наеме офис и ще възстанови приемната за граждани до приключване на мандата. Общинските съветници декларираха, че ще потърсят сметка от управата на града за транспортния хаос и обещаха до край на мандата да работят много активно като опозиция в Общинския съвет.  
 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
31 коментара
Татко .................от България

Татко .................от България

20.02.2023 | 15:26

След като напускат БСП да напуснат и като общински съветници от квотата на тази партия ! След тях има и други хора в листата отговорни за гр. Пловдив .

Отговори
0 0
ВиК

ВиК

15.02.2023 | 18:27

Другари, спасете ни от тези мародери М.Г., О.К., Д.Г., Т.И., А.Г., К.Н., Н.Г., Д.Т. и подлогите им, краде се непрестанно, а бачкаторите изнемогваме. Спасете ни, другари.

Отговори
2 0
Сталин.............

Сталин.............

15.02.2023 | 09:29

След като напускате Българската Социалистическа Партия защо бе "другари" нагаждачи не излезнете и от ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ?Там вия ,двуличници на днешното време сте с нашите гласове !Хайде да видиме колко сте загрижени и искрени за нашия град !Да ама НЕ ,парата народна ви блазне и още нещо ?Докажете с действията си че сте прави а Нинова е виновна за вашите действия ! Няма да го направите !Аз обвинявам г-жа Нинова в това че още от началото ви си е доверила отколкото трябва повече !Хайде направете това ,довършете това ако имате топки в което се съмнявам !

Отговори
12 1
Бебешан

Бебешан

15.02.2023 | 08:44

Бабешките тролове се скъсаха да пишат. Ако не лижат Нинова са никои. Такива са и сега. Скоро Пловдив ще е без депутат от БСП. Няма да е голяма загуба. Без пари, толкова. Нинова не дава, само прибира.

Отговори
6 5
Г.Г.

Г.Г.

15.02.2023 | 08:27

Напусналите БСП ,заповядайте в новата партия на червени те милионери и руски агенти

Отговори
14 2
Цецо

Цецо

14.02.2023 | 22:18

БСП преди няколко години трябваше да се освободи от лизачите на свинаря.Много пловдивчани не гласуват за тази партия заради него.Той успя да пробута млади хора в плодивската организация които са въздух под налягане като политици и им дърпа конците.

Отговори
16 1
За един приятел питам?

За един приятел питам?

14.02.2023 | 18:28

А социалиста от село Катуница лицето Общински съветник от листата на БСП ,ортака на Н.Радев в далаверите Д.Чолаков,напуснал ли БСП?Ако е да ,кой ще им плаща вече транспорта до Бузлуджа,Копривките,Сухото дере..?Кой ще го вади от фалита и кой ще го спасява от милионите не платени глоби на общината за неизпълнени курсове?Кой ще го спасява от затвора за кражба на милиони от субсидиите?Кой ще го търпи да вози пътници с маломерни Щъркели не отговарящи на никакви еко норми,ако лицето Радев не е повече съветник?

Отговори
20 1
Диди

Диди

14.02.2023 | 18:05

Какво става в Пловдив? Герб угасиха лампата поне до2050год.с глупостите които сътвориха с града. Сега и Нинова ще гаси лампата.

Отговори
11 3
dimitar

dimitar

14.02.2023 | 17:16

Земеделски кредит и инвестиционни услуги Ние сме финансова институция, която подпомага фермери, животновъди и фермери в разширяването на тяхната земеделска и агро-индустриална дейност във всички области. Ние предлагаме заеми от 10 000 евро до сума от 500 000 евро, които се изплащат с 2% лихва годишно за период от 25 години. Свържете се с нас по имейл за повече информация имейл: [email protected] , WhatsApp: 0033 777 665 361

Отговори
0 11
Корнелия стана социалистка и председателка на БСП

Корнелия стана социалистка и председателка на БСП

14.02.2023 | 17:15

по модела на ГЕРБ. Навремето едни олигарси с комунистически корени и синове и дъщери на офицери от ДС конструираха ГЕРБ, и понеже СДС се беше споминало, го обявиха за дясна партия. Няма принципи, няма идеология в тази игра. Проучваш пазара и предлагаш каквото се търси.

Отговори
15 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?