3906

Промяната с първа реакция след замразените преговори от ГЕРБ ВИДЕО

Изтеклият запис от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев, е автентичен, обяви Милен Матеев, номиниран за министър на правосъдието в кабинет на Николай Денков

 „Съвсем нормално този брифинг беше насочен към симпатизантите на ГЕРБ. Ключовата дума е замразяване, не прекратяване на преговорите. Не разбрах при какви условия тези преговори ще бъдат подновени”. Това коментира минути след брифинга на ГЕРБ Милен Матеев, номиниран за министър на правосъдието в кабинет на Николай Денков.

„Това, което чухме, беше много общо казано и нищо конкретно като аргументи”, коментира Матеев.

Този следобед ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите с ПП-ДБ за кабинет. От партията обясниха, че замразяване, не означава прекратяване. Борисов поясни, че ще бъдат размразени, ако ГЕРБ видят в ПП-ДБ желание за експертно правителство, за кратко време.

Матеев коментира и изтеклия запис от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев, пише blitz.bg. 

"Мисля, че записът е автентичен и е хубаво, че е целия, а не тези 4 минути, които са от пресконференцията на Радостин Василев. Не намирам нищо юридически укоримо, което е казано на този съвет. По-скоро начинът, по който е разпространен, но това е въпрос на анализ", каза той.

По отношение на думите, че трябва да бъдат сменени шефовете на службите, Матеев коментира, че трябва да бъдат прекратени манипулациите, които са се извършвали по време на изборите от времето на Рашков. В много от дирекциите вторият ешалон са хората, които вършат работата. Не става въпрос да сложим партийни назначения. А хората, които вършат работа да застанат на челни позиции.", коментира той.

Това би се случило изключително трудно, всички са чули и видели колко трудно бе прието Мария Габриeл да бъде част от този кабинет, не мисля, че Националният съвет би преглътнало други искания от ГЕРБ", коментира Матеев идеята кандидатът на ГЕРБ да вземе папката от Радев с втория мандат.

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 8 оценки
3.5/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
Шарл А Тани

Шарл А Тани

27.05.2023 | 23:21

Не ставало въпрос да сложат свои хора, но следващите избори ще са с тяхното МВР. Шарлатани

Отговори
3 4
Сега е времето

Сега е времето

27.05.2023 | 22:27

ДПC да каже ,на колко турци във възродителния процес е "помогнал" гном Атанасов.

Отговори
2 3
Е не на страната

Е не на страната

27.05.2023 | 22:22

на пoдмянаджиитe и живковия прокурор и доносник от правния рабфаг Атанасов

Отговори
3 3
Ген. Атанасов

Ген. Атанасов

27.05.2023 | 22:07

„България има крещяща нужда от редовно правителство. Правителство, доминирано от реформаторски, евроатлантически сили“, написа в профила си във facebook съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) и председател на Демократи за силна България Атанас Атанасов. Кой има интерес това да не се случи, пита той. „Във вътрешнополитически план това са сили, които искат да продължи управлението на безконтролната служебна власт. Във външнополитически план тези заинтересовани властови центрове обслужват интересите на Русия в агресията ѝ срещу Украйна, като поддържат образа на България на “Троянски кон” в НАТО и ЕС“, продължава той. Борисов тpябва да избере на коя страна застава, завършва поста си Атанасов

Отговори
3 5
Генерал Доларов Гном

Генерал Доларов Гном

27.05.2023 | 22:58

Да, ще леем собсвтената си кръв за чужди цели само и само да докажем колко сме послушни. Ай бегай. Аман от нагъл, ментално болен и самоубийствен слугинаж. Отвращавате ме.

Отговори
4 3
разочарован

разочарован

27.05.2023 | 22:01

Гласувах за вас, защото смятах, че ще сложите край на джамахирията на Баце.А то какво излезе?! Първо се гушнахте с тези крадци,негодници и фалшификатори на избори.Виж безобразията в Пловдив.А вие не осъзнавате ли , че с чуждо посолството да ни одобряват министрите и шефовете на спец службите извършвате Държавна Измяна.Във всяка държава , дори и централно африканска , досега щяхте да бъдете арестувани.Пропиляхте надеждните на стотици хиляди хора.А Марица сега да си слага колкото си искате минуси

Отговори
7 4
Toзи

Toзи

27.05.2023 | 21:57

пробва ,как ще сработи ,поредната им простотия. Лошото е ,че конферентната връзка на "промяната" е качена и приведена за тълкуване от народните представители в Евpoпарламента.

Отговори
5 3
Просто

Просто

27.05.2023 | 21:50

ИЗМЕКЯРИ!! Пълна повърня!

Отговори
7 5
HACPAXТЕ СЕ

HACPAXТЕ СЕ

27.05.2023 | 21:42

лъжлива ГHИДO !

Отговори
9 4
_ококорен_

_ококорен_

27.05.2023 | 21:34

кое посо_лство, кое?

Отговори
5 2
петмез

петмез

27.05.2023 | 21:02

Видяхме и чухме какви сте - аре сега барабар с редакционното трол към Канада.

Отговори
14 5

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата