49

Пловдивската полиция работи по няколко сигнала за купен вот

Огромен ресурс от униформени ще е ангажиран за изборите

Пловдивската полиция работи по няколко сигнала за купен вот, научи "Марица" от сигурни източници. Прокуратурата също е уведомена, като активната работа по конкретните казуси продължава. 

По повод предстоящите избори, МВР в града под тепетата ще ангажира огромен ресурс от униформени както за обезпечаването на реда и спокойствието, така и за охрана на изборните книжа, машини и материали. Ангажирани с охрана в Пловдивско ще бъдат и около 300 души от пожарната, от Гранична полиция, от БОП и Жандармерията. 

Очаква се при тези избори, предвид смесената система на гласуван и видеозаснемането, работата на всички ангажирани с вота да се усложни. Всичко това ще наложи и нуждата от по-голям полицейски ресурс. Очаква се изборните материали да пристигнат в сряда-четвъртък в седмицата на вота. След това те организирано ще се извозят по общини, там ще се съхраняват в специални помещения в административните сгради и ще се охраняват със СОТ и физическа охрана от полицията. В деня за размисъл книжата, както и машините за гласуване, ще се извозят по изборните секции. Полицията е взела мерки и е влязла във връзка с ЕВН по отношение на електрозахранването в изборните помещения. От пожарната са заявили, че имат готовност да реагират с агрегати за аварийно захранване при аварии. 

„Областната дирекция на МВР-Пловдив и всички районни полицейски управления на територията на Пловдивска област работят изключително сериозно, за да се гарантира спокойното и прозрачното провеждане на предстоящите избори за Народно събрание на 2 април“,  заяви областният управител Ангел Стоев след среща с ръководството на областната дирекция на полицията и началниците на районни управления, в която участваха председателите на 16 и 17 РИК Калоян Сухоруков и Янко Радунчев, както и заместник областните управители Даниела Николова и Иванка Петкова и главният секретар на Областна администрация Георги Янев.

Ангел Стоев подчерта и ролята на втората Кръгла маса за прозрачни избори, която се проведе в края на миналия месец по инициатива на старши комисар Васил Костадинов. В нея участваха областният управител, началниците на отдел „Борба с организираната престъпност“ и Териториална дирекция „Национална сигурност”, административните ръководители на прокуратурата и съда, председателите на РИК 16 и РИК 17, представители на политически сили.

„За изборния ден е необходимо да се осигури присъствие на полицията, така че да има бърза реакция при всеки един сигнал за нарушения и последващи бързи действия, които да гарантират честността и прозрачността на вота. Необходимо е сигналите за нарушения да постъпват към двете районни избирателни комисии и прокуратурата, както и към  Областна администрация“, каза още областният управител.

„Създадена е ясна координация с Районна и Окръжна прокуратура, както за времето на предизборната кампания, така и за деня на самия вот, за да се гарантира пресичането на лошите практики. Ние работим в тази посока вече втори месец и като следствие реализираме специални полицейски операции срещу купения вот“, коментира директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той съобщи, че вече е изготвен графика за охрана на секционните избирателни комисии и за транспортирането на изборните книжа.

Председателите на двете районни избирателни комисии предупредиха, че изборният ден ще е много по-дълъг от предишните заради смесения начин на гласуване. В хронограмата на ЦИК срокът за предаване на книжата в районните комисии от СИК е до 21 часа на 3 април. „Налага се всички да се въоръжим с търпение както хората, които са ангажирани с обработката на гласовете, така и полицията. Много е важно служителите на МВР да бъдат подготвени за това, за да не се стига до излишно напрежение“, подчерта Ангел Стоев.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Манол

Манол

21.03.2023 | 20:07

Аз в Пловдив не купувам, само в селата.

Отговори
1 0
Това са ви хората

Това са ви хората

21.03.2023 | 18:03

тотя , здрава, бидоните

Отговори
5 0
dimitar

dimitar

21.03.2023 | 17:01

оферта за личен и професионален заем Ние сме финансова кредитна институция, представлявана от голяма инвестиционна група Euro Pacific Bank. Предлагаме много изгодни кредитни услуги от 5 000 евро до 500 000 евро за лични нужди и инвестиции в малки и средни предприятия. лихвен процент от 2,5% годишно със срок на погасяване от 1 до 25 години. моля свържете се с нас за всички ваши нужди на: Имейл: [email protected] WhatsApp: 0033 745 503 314

Отговори
1 3
Българите от Столипиново.Помним, помним

Българите от Столипиново.Помним, помним

21.03.2023 | 16:50

Аве полицайчета , пак ли ще ви изтеглят от махалата в 18 часа , като на кметските избори 2015 , за да може да тръгне купения цигански вот и тотката , пак да "спечели" .Специално за изборите ви докараха полицейски шеф , чак от Благоевград! ?? Случайно да не стане сакатлък и маминия , пак яде бой от Славчо Атанасов , ама пак беше назначен за "кмет".

Отговори
11 0
На Наивници се правите .Сякаш не знаете кой купува в Пловдив

На Наивници се правите .Сякаш не знаете кой купува в Пловдив

21.03.2023 | 16:42

Ами тоя даже филм си направи , как се фалшифицират и се правят схемите в Пловдив за изборите.Филма 10 г. се търкаля в интернет и само полицията и прокуратурата още не разбра , че има такъв филм.

Отговори
10 0
Бедни ми , бедни Пловдив

Бедни ми , бедни Пловдив

21.03.2023 | 16:33

Добро утро ! Маминият два мандата беше кметски наместник на цецо ухото , баце и баба мента точно с купен и фалшифициран вот.Пепелянката областен управител стана , заради фалшификация на кметските избори 2019. Защо ли много хора не ви вярват , че ще спрете купения. вот.Питайте Тошо Чонов защо?! Нали сега е зам. кмет на Зико.А. на кметските избори 2011 ви беше полицейски шеф!

Отговори
14 0
Полицията да не се прави , че не знае!

Полицията да не се прави , че не знае!

21.03.2023 | 16:20

Маминия , не само купува.Той ФАЛШИФИЦИРА изборите.

Отговори
15 0
Ало полицията...сякаш не знаете кой купува!

Ало полицията...сякаш не знаете кой купува!

21.03.2023 | 16:18

Какво работи бре??!!Цялата страна ,знае кой купува в Пловдив.! НАБАРАЙТЕ маминия и здрава Измамата и няма кой да купува.

Отговори
16 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”