46

Официално от Борисов: Костадин Димитров ще се бори за кмет на Пловдив ВИДЕО/СНИМКИ

Костадин Димитров, досегашният кмет на "Тракия", е кандидатът за кмет на Пловдив на ГЕРБ. Това обяви официално преди минути лидерът на партията Бойко Борисов, който пристигна в града под тепетата, предаде репортер на "Марица". 

"През изминалите години мога да изброя по памет направеното от ГЕРБ - училища, университети, театър, стадиони, огромна пречиствателна станция. Това е достатъчно основание да кажем на пловдивчани защо в лицето на Костадин Димитров даваме заявка на тези избори да ни дадете вашето доверие.

Има с какво да сравнявате - с последните три години. Ако искате в Пловдив да става това, каквото става в държавата, вие си решавате. За последните три години за Пловдив няма нищо. Не една, не две години, а цели три", каза Борисов. 

"Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви на свой ред Димитров.

Според него жителите на "Тракия" се притесняват, че няма да е кмет на този район. "Опитах се да реша много проблеми там. Сега на ход е да спечелим доверието на пловдивчани. Изготвяме програмата и ще се запознаете с моя отбор", допълни Димитров.

"Преди време благодарихме на Зико, после на Иван Тотев. Сега координатор е Митко Колев. Бавно и постепенна правим смяна на поколенията в партията. При едни добри резултати на изборите, с нашето участие в сглобката, ще помагаме на Пловдив. Това ми е любим град", посочи Борисов.

На брифинга бяха обявени и кандидатурите за районни кметове на ГЕРБ в Пловдив. На пет от районите са нови лица, трима са от младежката организация на партията. Те са следните:

За район "Централен" - Георги Стаменов
За район "Тракия" - Георги Гатев
За район "Западен" - Ангел Славов
За район "Южен" - Атанас Кунчев
За район "Северен" - Илиян Лалев
За район "Източен" - Емил Русинов

Борисов коментира и забавенето с обявяването на номинацията за София.

Той каза, че има шест много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов.

Той препоръча в Пловдив да се води позитивна кампания. "Това е интелигентен град, хората ще видят направеното и на какво може да се разчита", добави лидерът.

Очаквайте подробности! 

снимки: Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 24 оценки
3.5/5 от 24 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?