1553

Нинова: Настояваме за таван на цените, който и Франция въвежда

След Гърция, Испания, Унгария, вече и Франция подготвя таван на цени на над 50 потребителски стоки. Идеята е от следващия месец тези стоки от "антиинфлационната кошница" да се продават не по-скъпо от цената на едро. 

“Държавата трябва да влезе в своята роля", заяви министър Бруно Льо Мар. Ние от БСП отдавна настояваме за таван на цените от малката потребителска кошница. Само това е работеща мярка. Проверки на грамажа и етикетите няма да помогнат на хората. 

На всички критици и скептици на нашето предложение искам да задам един въпрос: “Как в Испания, Гърция, Франция може, а в България не може?“ Ние искаме европейски мерки. Поставяме в центъра на политиката човека. Едно от първите неща, които ще предложим в следващия парламент, е временно налагане на таван на цените на храните от малката потребителска кошница", сподели Корнелия Нинова.

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 2 оценки
3.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Междувременно

Междувременно

17.02.2023 | 08:54

Словашкият парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма. Кога ще ги стигнем, словаците?

Отговори
5 1
социална държава

социална държава

17.02.2023 | 06:47

Защо, г-жо Нинова, за една година вдигнахте максималната пенсия колкото е във Франция, а минималната е пет пъти по-ниска от тяхната? Това ли е ЛЯВА политика? Вие осигурихте 900 души с 3400лв месечно, а останалите "да духат супата" или да ядат пасти, като нямат хляб! Цялата ви прехвалена политика е такава! В полза на едрия бизнес и олигархията! Вие сте същите като ГЕРБ в модела на управление!

Отговори
8 0
Много вярно

Много вярно

17.02.2023 | 19:07

И тази, приватизаторката, и партията, която възседна, нямат нищо общо с левите ценности и идеи. Остатък от феодалната система, пробутвана на народа като социализъм.

Отговори
0 0
Западняк

Западняк

17.02.2023 | 03:11

По тяхно време комунистите субсидираха цените на хляба, захарта, олиото и т.н. за да поддържат “щастие” в кочината. Тая червена гарга иска да наложи комунистически схеми при капитализма. Пълно невежество на тема пазарна икономика.

Отговори
6 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?