71

НА ЖИВО Радостин Василев: Напускам "Промяната"! Кирил Петков се бои от записи, с които не разполагам

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Една година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е на път да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ, заяви  Василев.

 

Радостин Василев обяви, че ще гласува против ротационното правителство "Денков-Габриел" и че напуска парламентарната група на ПП-ДБ.

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ.

Една година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е на път да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство.

Това заяви Радостин Василев пред медии по време на пресконференция, насрочена от самия него.

Според него има задкулисие във втората политическа сила в парламента и отрече да са правени записи в партийни централи.

Кирил Петков се страхува от записи, с които аз не разполагам“, обясни Радостин Василев.

„Това е дълбоката държава – структури с различни интереси се събират с друга цел. Подкрепихме Кирил Петков, за да продължим антикорупционната политика. Второто беше – никаква коалиция с ГЕРБ. Сега ще имат министър-председател, областни управителите, ще си разделят регулаторите“, каза Василев.

ПП не се интересуват от избирателите си, а от това да упражняват власт. Злото, което стои зад ъгъла ги карало да правят коалиция с ГЕРБ. Това е коалиция и всички го знаят. Мария Габриел ще бъде министър-председател след 9 месеца, заяви Радостин Василев. 

"Аз не мога да допусна такова предателство, защото голяма част от ПП са получили одобрение, защото ще управляват без ГЕРБ. Българите бяха по площадите, за да се бори с модела на ГЕРБ. ГЕРБ свали правителството на ПП и направи за смях Кирил Петков пред цяла България. Независимо от всички заявки за джентълменско споразумение, не може да имаме доверие на тези хора за съдебна реформа. Ти правиш правителство с ясното съзнание, че си унищожен след като направиш коалиция с ГЕРБ, значи има някакъв задкулизъм", каза още той. 

 

"Да търсиш дълбоката държава при мен или г-н Радулов, е пълна глупост. Твърденията, че са правени записи, това са пълни лъжи. Никой не е правил, нито в стаята, нито в държавата. Г-н Петков беше доста уплашен и явно се притеснява от записи, с които аз не разполагам.

Ако някой се опитва да заблуди, че аз съм предател, нека припомним какво стана с ИТН. Помолих една кратка ретроспекция, явно коалицията с ГЕРБ е планирана още с резултатите на изборите, защото се усещаше в парламентарната група, че нещо не е наред. Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ", обясни още Василев. 

"Поисках да съм част от контактната група с ГЕРБ, но имахме допирни точки само до там, където може да се управлява заедно. Това прерасна в разговори по сектори, които представихме пред ГЕРБ, за да търсим подкрепа за правителство на малцинството. Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затворите, а им представяме програми. 

Говореше се как стъпките да бъдат оправдани пред обществото. Алтернативна имаха и ГЕРБ, но чуваха, че сме конструктивни и разговорите продължават. Отчаянието, което предизвика Слави Трифонов с действията си, сега се задълбочава. Хората не искат да ходят вече на избори, защото тотално геометражно противоположни проекти, неясно по какви начини, се събират структури, които нямат общи интереси. 

Петков искаше да продължим антикорупционната политики и ми повтаряше "никога с ГЕРБ". А сега ще имат министър-председател, зам.-министри, ще се разпределят регулаторите. Водихме срамен разговор. 

Петков и министър Денков ми казаха преди седмица, че профилът на правителството на малцинството няма да бъде антикорупционен и от хората като теб нямаме нужда. В този момент разбрах, че нещо се случва с тези хора, но не бях готов да напускам. Случи се едно събитие, което след малко ще коментираме и ще запозная гражданите, за да знаят каква е политическата класа, нейният морал. Те не са правени със записи по спални, парапети, хотели, зали. 

"Коалиция с ГЕРБ - Кирил Петков иска да обясняваме как това не е коалиция и да лъжем гражданите. Истинското задкулисие са ПП, ДБ и ГЕРБ. Те мълчат и крият истината, а тя е много грозна, коства края на съществуването на ПП като проект, толерантността на избирателите на ДБ може би е по-голяма", допълни Радостин Василев. 

"Този танц, игран пред българското общество, избива в това правителство и в неделя, 21, аз получих мейл от председателката на НС на ПП Таня Султанова, че ще се проведе Национален съвет, на който аз не съм член, и това ще бъде важно събиране, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще бъдат на "Чаталджа".

Събирането започна в 22:15, аз издържах до вечерта, защото имам ученик. Записах онлайн цялото събитие - Националния съвет с над 50 участника. Легнах си в 12 и половина, а след това отвратителното се е казало. Записът е 4 часа и половина. Не знам какво говори Кирил Петков. Ето ги, дълбоката държава. Изслушах записа и бях потресен.

Събрах управителния съвет, 15 човека изслушахме този запис и се чудехме какво да правим след като се случва това, което се случва и решихме, че не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Записан е на моя таблет и ще го предоставя на всички журналисти в пълен размер. Доколкото ни позволяват нашите умения направихме кратък обзор, за да видите най-сериозните проблеми. Целият запис ще ви го предоставим чрез линк, за да го изслушате и да видите как точно когато трябва да покажеш, че си заслужил гласовете на избирателите си, падаш в тази омерта", посочи той. 

"Гадно е човек да преживява предателство за втори път и не смятам повече да участвам в чужди проекти. Ще пусна да чуете кратък пасаж, който показва какво е намерението на НС. Чуват се жени, деца, кучета лаят. Гледат се гласуванията и как се опитват да излъжат обществото. Успокоявам пак Кирил Петков - не е от спални, апартаменти, не е тайно. Не искам да знам какво си говорят в тесен кръг Кирил, Асен, Лорер и Лена. Доверието ми към Кирил като коректен човек, борец", каза Василев. 

На записите се чува как Петков обяснява на приближените си, че Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап. 

Асен Василев допълва, че имената са синхронизирани с посолството.  По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор. 

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 7 оценки
3.4/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Путин.

Путин.

29.05.2023 | 17:16

До. Президента. Радев. Никакъв. Мандат. .за. тези. От ..пп. .и. .дб ..съд. за. Държавна ..измяна. чифутчии. Долни. При. Бай. Ставри

Отговори
0 0
Независим детектив

Независим детектив

27.05.2023 | 03:45

А бе тоя ако беше толкова свестен нямаше да ходи от партия в партия. Няма такъв филм, вечерта да си легне вълк, а на сутринта да се събуди невинно агънце. Интереса клати феса, нали господин Василев!

Отговори
7 0
Поне

Поне

26.05.2023 | 11:50

ще се почувстват ,като филмови герои /от хард сериали/.Да има спомени за Пapaпетко.

Отговори
9 15
пак ли ве

пак ли ве

26.05.2023 | 11:45

пак ли някой ви заповядва и вие викате да шефе, еййй кирчооооо ей кокорчо, продажници, казах ви да не им вярвате на тия

Отговори
23 25
асенчо таксито

асенчо таксито

26.05.2023 | 11:42

ПП - поредните проститутки, честито на всички излъгани : )

Отговори
24 24
жалки

жалки

26.05.2023 | 11:41

ВСИЧКИ избиратели на ПП - питайте ваш любим прос киро! Задайте въпроси! БЯХТЕ ИЗЛЪГАНИ! Искайте сметка, стига вече бе братче 30 години ни лъжат сякви мизерници, събуди се народе!

Отговори
24 27
ЗАЛИZAH

ЗАЛИZAH

26.05.2023 | 11:25

Може и да е прав обаче, че НЕ ТОЙ разполага със записите...Който разбрал-разбрал.

Отговори
17 0
Тръпнем във очакване

Тръпнем във очакване

26.05.2023 | 11:22

Очакваме подробности от Zализания Демек да изкара карантийте Демек червата дробчетата и другите оплетени карантий

Отговори
11 4
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК!Руди Гела с шокиращи разкрития -вади записи

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК!Руди Гела с шокиращи разкрития -вади записи

26.05.2023 | 11:18

На Киро и компания (НА ЖИВО) https://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-tv-%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D1%81-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F---%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8-news1176449.html

Отговори
5 5
за балами

за балами

26.05.2023 | 11:16

Най-големият предател и продажник, обвинява в предателство?!

Отговори
23 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?