71

НА ЖИВО Буря в парламента: Тошко Йорданов с жестоки обиди срещу Петков и Борисов

Кирил Петков и Бойко Борисов са страхливци. Рептила Петков иска да изпере Борисов, а Христо Иванов го е измислил, заяви Йорданов

Няма да си дам имунитета днес, но няма да чакам и комисията, заяви Кирил Петков

 

Искаме ли ние като народни представители да оставим прокуратурата да действа на тъмно като бухалка или искаме да видим вярното становище? Какво се случва е следното. Защо се стигна до решението г-н Гешев да бъде отстранен?

Това попита Кирил Петков от трибуната на НС, след като депутати от "Възраждане" призоваха него и Бойко Борисов да дадат имунитета си доброволно още днес. 

"След година и половина, без никакви факти, нови обстоятелства, прокуратурата решава да възобнови това производство и няма да оставим прокуратурата да действа като бухалка. 

Ще осветляваме всеки път когато някой си позволява да ползва изпълнителната власт за политически цели. Преди 18 юли ще си дам имунитета. Но няма да дам прокуратурата да ползва властта като политическа бухалка. Нека да не говорим за фашизъм. Толкова пъти го споменахте", каза още Петков. 

"Не разбирам от розов, кафяв фашизъм. Но знам едно - вие не трябва да казвате кой да бъде арестуван. А за комплексираните депутати, пълни с омраза от ИТН, изобщо няма да ги коментирам", заяви Петков. 

Повод за последните му думи е изказването на Тошко Йорданов малко по-рано. 

"Неуважаеми национален предател, г-н Кирил Петков", поде Йорданов, но председателят на парламента го прекъсна, за да се извини на съпредседателят на ПП. 

"Извинихте ли се?", попита Росен Желязков. 

"Не, накажете ме. Кирил Петков и Бойко Борисов са страхливци. Рептила Петков иска да изпере Борисов, а Христо Иванов го е измислил. Вие сте фашист, защото извършихте арест, който се оказа, че е незаконен. Не бъркайте омразата с истината", каза Йорданов.  

"Това, което искам да разясня е защо нашият механизъм доведе до отстраняването. Защото за разлика от теоретичната възможност да бъде разследван, ние вярваме, че г-н Гешев има достатъчно неща, за които да се притеснява.

Това, което беше въведено в Плана за възстановяване и устойчивост, за него бе истинска заплаха. Г-н Ананиев, съгласен съм с вас. Бих подкрепил вие да оглавите тази комисия, ако искате да сте гарант за сроковете. Знаете, че когато влязох във вашата стая, последното което имаше при мен беше страх", каза той.  

Народните представители избухнаха в смях след тези думи на Петков. 

"Уважаеми колеги от ПП-ДБ, хайде да престанем с това лицемерие. В какво да ме убеди комисията? Че Петков не е двоен гражданин ли? Какво да ме убеждавате, че Бойко Борисов има или няма къща в Барселона.

Това е една прашинка от това, което сътвориха ГЕРБ. И ще губим времето на една комисия. Вие сте последователни от записите - Асен Василев назначава цялата рода, а от друга страна се чудите как да запазите авторитета на Борисов още месец", заяви Станислав Балабанов от ИТН. 

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 8 оценки
4.1/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
24 коментара
Надя Драганчева

Надя Драганчева

30.08.2023 | 07:45

Към сайта ! Цялата цензура на сайта е отразена в коментар от 19.06.2023г ,04:43 ! ПОЗОР !

Отговори
0 0
Николай Ралчев,Тутракан

Николай Ралчев,Тутракан

19.06.2023 | 04:43

Николай Петков Ралчев се казвам(Битият арестант) и живея в гр.Тутракан на ул.Панайот Хитов 5 до старият пазар.Аз съм освидетелстван луд,но имам пари и не ми пука.Аз съм с обратна полова ориентация и обичам само мъже и правя любов само с мъже.Аз съм жената във връзките.Аз си търся себеподобен млад мъж,който да ми стане съпруг,а аз ще му бъда негова жена.Аз цял живот живея с родителите ми в един дом.И винаги съм навсякъде с родителите ми.Хората знаят,че аз и родителите ми сме много луди и психопати-шизофреници.Майка ми Надя Драганчева на 72 години по цели дни и нощи пише и пише и тотално откачи.На фейсбук профила си майка ми има "приятели"които никога не в виждала и не познава.Майка ми Надя Драганчева е толкпва много луда крава,че си има няколко фейсбук профила и сама си пише и се поздравява,за да видят хората,че някои поздравяват,пишат на майка ми Надя Драганчева.Майка ми Надя Драганчева е много психически болна и е опасна за себе си и за околните.И в скоро време трябва да я изпратя в психиатрични клиники до живот там.Аз много обичам пожарникари,които да пускат шланга от зад и и да пълнят задният ми двор.И да потушават моите големи страсти и мокри розови желания

Отговори
1 0
Дочо

Дочо

18.06.2023 | 14:30

Много е прав Тошко ,всичките са за затвора !Баце да поведе колоната към бай Ставри !

Отговори
1 1
Ганьо

Ганьо

14.06.2023 | 16:48

Шоу за лапнишараните

Отговори
8 2
Бай Пенчо ямболлийчето

Бай Пенчо ямболлийчето

14.06.2023 | 14:53

А , ама туй на тошку чалгаджийчето, този "величав" , нискостеблен стожер на нацията. Бедна ми бедна България, до там ли опря , та да вкараш този ямболски запартък и умствен отпадък в парламента.

Отговори
15 8
Питащ

Питащ

14.06.2023 | 14:38

А бе КОЙ беше тоя тодур, да не е наш тошку чалгаексперта? Най - новото ибрикчийче /гъзолизец/ на де пи сету. Ашколсун бре тудоре.

Отговори
12 8
като са големи ербапи Боко и Кире да отидат в американското посолатво

като са големи ербапи Боко и Кире да отидат в американското посолатво

14.06.2023 | 14:16

и да им кажат: fu_ck you, янки гоу хоум! И после да изгонят 70 дипломата, хайде де!

Отговори
10 17
Ванката

Ванката

14.06.2023 | 14:33

Много си т ъ п , бе саше.

Отговори
16 1
Россия́

Россия́

14.06.2023 | 23:07

Доста по-трудно е да отидеш в Россия, и да кажеш нещо лошо на товариш Путин, защото там още живеят в 19-ти век и нѣма да се върнеш жив.

Отговори
9 1
Йорданов удря точно в десятката браво!

Йорданов удря точно в десятката браво!

14.06.2023 | 13:58

Така постъпват истинските българи за разлика от продажниците за мръсни долари!

Отговори
12 35
костя копейкин /късопишков/

костя копейкин /късопишков/

14.06.2023 | 14:35

А бе друго си е да си продадеш Усрания дирник за жълти копейки. Верно напоследък се обезцениха тотално, ама другарката мутрафонова обеща компенсации.

Отговори
14 5
Барселонагейт и Златните кюлчета

Барселонагейт и Златните кюлчета

14.06.2023 | 13:45

Са явните доказателства за престъпленията на Борисов! Това са милиарди откраднати и изнесени от България! Мястото му е в затвора а не да отстранява обвинител номер едно на България!

Отговори
22 3
КОЧО

КОЧО

14.06.2023 | 13:05

ВСЕКИ ДЕН ПРЕСНИ ЧАЛГАРСКИ ДРИСНИ В ПАРЛАМЕНТА

Отговори
30 10

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата