49

Михал Камбарев повежда листата на ПП-ДБ в Смолянско

 Коалиция „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ регистрира листата си в област Смолян.

Водач е Михал Камбарев, родом от гр. Рудозем, на 34 години. Камбарев беше народен представител от областта в 47-ото и 48-ото Народно събрание. През периода 2021-2023 е заемал ръководни постове в парламентарната Комисия по превенция и противодействие на корупцията.

Втори в листата е Зарко Маринов, дългогодишен редактор и разследващ журналист в "Отзвук" и "За истината". Роден е в село Баните, Смолянска област през 1964 г. Завършил е "Българска филология" във Великотърновския университет и "Хардуерни и софтуерни системи" в Пловдивския университет. 

На трето място коалицията постави Емил Келешев, роден на 5 декември 1988 г. в Смолян. Магистър по финансов мениджмънт от Стопанска академия – „Д.А.Ценов“ – Свищов. Работи четири години като счетоводител, а след това започва да се занимава със собствен бизнес. Семеен, с две деца. 

На четвърта позиция е Славка Чакърова, от гр. Чепеларе. Завършва магистратура в ТУ-Габрово, специалност Инженер ТТТО, а по-късно защитава и магистърска степен в СА „Д.А.Ценов“-Свищов, със специалност Счетоводство на нефинансовите предприятия. През 2015-2019 г. е кмет на община Чепеларе. 

На пето място в листата е Радост Караиванова-Чейрекова, родом от Стара Загора. Тя е един от хората, които са избрали да се преместят в Родопите, в девинското с. Триград, заедно със семейството си. По професия е адвокат към Софийска Адвокатска Колегия, но през последните години се занимава приоритетно с дейности в обществена полза, свързани с подкрепа на предприемачеството, развитието на туризма, опазването на околната среда и други. Омъжена, майка на две деца.

На шеста позиция е Делян Беширов, ветеринарен лекар. На 37 години, роден в град Неделино. Завършил е Икономически техникум и ветеринарна медицина в Тракийския университет в гр. Стара Загора. Работил в компании в областта на търговията, транспорта и логистиката. Предприемач - търговец на зърно, фуражи и фуражни добавки. Семеен. 

На седмо място се нарежда Михаил Тодоров, на 34 години, от Смолян. Завършва в Техническия университет в София като инженер по телекомуникации и след това получава образователна степен магистър-инженер в машиностроенето. След дипломирането си като машинен инженер, през 2015 г. се установява в град Смолян и работи като конструктор-инженер и ръководител на развойната дейност на частна компания за комутационни елементи. 

Осмата позиция се заема от Гергана Запрянова, на 25 години, родом от гр. Рудозем. Средното си образование завършва в гр. Пловдив. През 2020 г. се дипломира в Американски Университет в България, с две специалности – Бизнес администрация и Политология и международни отношения. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 3 оценки
4.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?