46

Международни наблюдатели на вота се срещнаха със Здравко Димитров

Международните наблюдатели Кати Хотгар (Германия) и Даниел Дриго (САЩ) от мисията за наблюдение на изборите към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) се срещнаха с кмета Здравко Димитров и секретаря на общината Ангелина Топчиева във връзка с парламентарните избори на 2 април.

Дългосрочните наблюдатели ще останат в град Пловдив до датата на изборите и малко след нея, за да проследят лично процесите по организация. От градоначалника те научиха за процеса по подготовка на вота, както и за видеонаблюдението, което ще се използва за пръв път на тези избори. „Смятам, че видеонаблюдението е достатъчен гарант за прозрачността и коректността за предстоящите избори. Разчитаме и на органите на реда, с които редовно провеждаме срещи, и на общинските структури.“, коментира Здравко Димитров.

Представителите на мисията се интересуваха още за местата за гласуване, обявяването на избирателните списъци и назначаването на секционните избирателни комисии (СИК).

Ангелина Топчиева поясни, че са спазени всички законови срокове по организацията, а на 18 март изтичат сроковете, свързани с подаване на заявления за:

- Отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци
- Гласуване с подвижни избирателни кутии
- Гласуване по настоящ адрес

След последното преброяване на Националния статистически институт (НСИ) Пловдив –град е с 12 мандата, които ще бъдат представени в 49-ото Народно събрание.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Минаващ

Минаващ

14.03.2023 | 06:09

Гнусен гербав крадец

Отговори
2 2
Цецо Цветанов

Цецо Цветанов

13.03.2023 | 20:31

Да направят среща и с маминия и здрава Измамата.

Отговори
5 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?