46

Корнелия Нинова: Писахме до Европа заради служебния кабинет

„Написахме писмо до ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) и ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа), защото служебни министри си позволяват да излизат в момента и да коментират процеси в БСП, да слагат етикети на партията.“ Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Лице в лице" по bTV.

Тя заяви, че още на предните избори ОССЕ е излязла с констатация за намеса в изборните процеси от страна на служебното правителство.

На въпрос не могат ли министри, част от БСП да говорят за партията, тя каза, че никой не ги е упълномощавал да го правят и ги покани да изразят мнението си на Национален съвет. 

 „Но те не идват. Нека да дойдат на конгреси, да си кажат какво ги боли. А те идват, не са регистрират, за да провалят форума и за да може партията да отиде на избори“, смята още лидерът на левицата.

Тя коментира, че на конгреса през уикенда ще се обсъди както местните избори, така и парламентарните. По думите ѝ трябва да има промяна към модерно ляво и да се помисли за работещите хора.

Нинова обясни, че ще се обсъди и новата програма на партията.

Лидерът на БСП не се притеснява от новата левица. Напротив Нинова каза, че даже са поканени да обсъдят обединение за предстоящия предсрочен вот през април.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Партията

Партията

10.02.2023 | 16:15

Корнела съвсем изкукурига и даде фира, ама вече е вредна не само за БСП, а и обществото

Отговори
1 1
ПАСЕ Пасе Курнела трява ПАСЕ

ПАСЕ Пасе Курнела трява ПАСЕ

09.02.2023 | 21:18

Тая още вярва във Организациите Както вярва че това е дядо Мраз или Техноимекс и носят само подаръци ПАСЕ отдавна трева пасе както и онова ООН което пък сега и онова под тревата ще опасен Но нека оставим малката Курнела да помечтае вече за дядо Коледа и ПАСЕ докато ряпата яде на изборите

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?