3906

Кирил Петков разкри ще се откаже ли от имунитета си доброволно

 
Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност. Това заяви председателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков във Facebook относно поискания от прокуратурата имунитет относно декларацията му за гражданство по времето, когато беше министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев.

"Ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам", пише той.

"До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?", коментира още Петков

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

06.06.2023 | 12:16

КАТО НЕ ЩЕ ЩЕ МУ ГО СВАЛИМ С БОЙ....

Отговори
4 1
С две думи

С две думи

06.06.2023 | 11:07

Духайте супата имунитет сега не давам, а за по късно поживьом увидим

Отговори
2 5
Смешки

Смешки

06.06.2023 | 11:19

Никой още не му го е поискал, за да го дава, капиш?

Отговори
3 4

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?