1553

Кандидат на Волен вписан в Пловдив и в София без да знае

Около изборите поне не е скучно, ако не се гледа сериозно на тях. ЦИК обсъди куриозен случай на своето заседание в петък, пише "Флагман". На него бе разгледан сигнал от Димитър Стойчев Кралев, според който той е станал кандидат за депутат, без да му е поискано съгласие. При това е издигнат в два изборни района – в Пловдив и София.

Докладчик по казуса бе зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. Тя обясни, че на 16 март в Комисията е постъпил сигнал от г-н Кралев. Той бил внесен и в 4-о Районно управление на МВР-Пловдив, в Районна прокуратура-Пловдив и в Районна избирателна комисия-Пловдив.

„В сигнала г-н Кралев твърди, че е регистриран като кандидат за народен представител в Изборен район 16-и (Пловдив) от коалиция „Неутрална България“ и, действително, аз извърших проверка – той е регистриран като кандидат.

Представил е и копие от личната си карта и от декларацията, която е представена при регистрацията в Районната избирателна комисия. Той твърди, че не е подписал тази декларация и всъщност прави искане към компетентните органи за съдействие, както и да бъде заличен от листата“, обясни Росица Матева.

Първоначално тя докладва случая пред колегите си от ЦИК „само за запознаване и сведение“, тъй като компетентни в случая били РИК-Пловдив, прокуратурата и МВР.

По-късно на заседанието обаче Матева отново повдигна проблема. Тя заяви, че е подготвила писмо до РИК-Пловдив да разгледа казуса незабавно, тъй като органът в града под тепетата не е бил свикван от 9 март.

Димитър Кралев е номиниран за кандидат-депутат като шести в листата на „Неутрална България“ в Пловдив и като 23-и - в София. До момента той не е заличен в нито една от двете листи.

Коалицията „Неутрална България“ се състои от четири проруски партии - „Атака“ на Волен Сидеров, „Българска комунистическа партия“, „Партия на българските комунисти“ и „Русофили за възраждане на отечеството“.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тиквун

Тиквун

21.03.2023 | 06:52

Оставете изменника. Спасявайте мен. Затвора ме зове. Кюлчетата не помагат.

Отговори
1 1
УРРРРА!

УРРРРА!

20.03.2023 | 12:07

Волен - Костя - вечла дружба - кпсс - кгб!

Отговори
1 0
Боко тиквата

Боко тиквата

19.03.2023 | 16:03

Толкова пари плащам и пак губя. Ама така е като събрах всички некадърници в ГЕРП. И за асфалта ме хванаха, и Влади го удариха и ми идва редът по магнитски. Че и в Дубай не мога да избягам, че ще ме забременят там. Бързам да стана депутат, че поне малко имунитет да имам за известно време! Напълнил съм гащите от страх вече, всички ме гонят отвсякъде!!! Сега и за изборите искат да ме хванат!!! Помощ!!

Отговори
3 1

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?