71

Кабинетът под въпрос: Габриел ще иска обяснение от Денков заради записа

Елитът на ГЕРБ бил силно обиден и разгневен от унизителните квалификации за партията и лидерите им от Петков и Василев

Доверието може да бъде възстановено, ако от „Продължаваме промяната“ ясно и категорично кажат, че при президента ще отиде Мария да получи мандата, заяви Росен Желязков

 

Много неща в записа, разпространен от Радостин Василев вчера, силно са смутили ръководството на ГЕРБ и самата Мария Габриел. Затова тя ще се срещне с Николай Денков да изясни дали "Промяната" смята да управлява по начина, разказан на среднощното заседание на Националния съвет на партията от Кирил Петков и Асен Василев. Това съобщиха пред "24 часа" източници от централата на ГЕРБ.

Изпълнителният съвет на ГЕРБ ще се събира днес следобед да обсъди също въпросния запис. Елитът на партията е силно обиден и разгневен от унизителните квалификации за партията и лидерите им от Петков и Василев. Мнозина настоявали да се развали договорката или поне да се поставят нови условия на ПП.


От този запис личи как смятат да управляват те - да овладеят и службите след като изчегъртаха всички наши хора от държавната администрация, след което да ни забият нож в гърба като припишат престъпления на евентуалните наши министри и зам.-министри в правителството, да си измият ръцете и , без да спазят уговорката за ротация, да идем на избори. Избори, които те искат да проведат със свое МВР, управлявани от тях служби и администрация.

Това сподели висш кадър от ГЕРБ. Той и колегите му са вбесени от унизителното отношение към тях на лидерите на ПП. Защо мислите, че ДБ не искаха да имат министри в това правителство, защото много добре си познават партньорите, каза още източникът.

Мнозина споделяли напълно мнението на Десислава Атанасова, която написа във фейсбук след записа на ПП: "Единственото, което ще им кажа, е "вратата е ей там".

Много ни смущава начинът, по който разсъждават Кирил Петков и особено Асен Василев - те искат напълно да политизират службите, администрацията. Затова Мария Габриел ще се види с Денков, за да разбере какво става, така ли мислят да управляват, ако е така..., многозначително заключи източникът.

 
"Партията ни се разпада от позорното отношение към нас. Ако се търпи подобно отношение, е проблем за партията въобще. Това не кореспондира с демокрацията. Записът изличи тези стъпки на доверие, които изградихме", каза друг източник от ръководството на ГЕРБ.

По-рано днес пред бТВ председателят на парламента Росен Желязков каза: "Не съм разговарял с Мария (номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел), но си мисля, че нейната позиция в момента ще бъде като на човек, на когото са счупили доверието. И това може да бъде възстановено – говоря от свое име, ако от „Продължаваме промяната“ ясно и категорично кажат, че при президента ще отиде Мария да получи мандата".

Желязков подчерта, че това е лично негово мнение, но явно то се споделя от доста негови изтъкнати колеги от ГЕРБ.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 13 оценки
3.7/5 от 13 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
28 коментара
Какви обяснения, това е Козяк и Брюксел! И децата го разбраха!

Какви обяснения, това е Козяк и Брюксел! И децата го разбраха!

28.05.2023 | 14:57

Урсула заповядва и само не споменавай името ми!

Отговори
2 0
Делян Добрев пред Соня Колтуклиева за ПИК: Има два варианта:или нови

Делян Добрев пред Соня Колтуклиева за ПИК: Има два варианта:или нови

28.05.2023 | 11:49

Избори,или дясно правителство с.. https://pik.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0---%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0-news1176790.html

Отговори
1 0
656

656

27.05.2023 | 20:11

Ние от ПП призоваваме всички учители и директори да гласуват пак за нас

Отговори
2 3
Призовавай си,те ще ви наврат в дупките на чорапогащниците си!

Призовавай си,те ще ви наврат в дупките на чорапогащниците си!

28.05.2023 | 11:45

А Асенчо ще го пуснат да играе “голо хоро”,за радост на подопечните му джендъри..

Отговори
2 0
Отпадъкът на Пременътъ

Отпадъкът на Пременътъ

27.05.2023 | 19:19

То Прокофииеф ич не е чииииииифут къту братята Домус Изобщо като отвориш консервата на някоя пръкнала се партийка у нас след 09 09 1954 година няма да изскочи от нея някой чиииииифут Примерно само от БКП Манол Генов Гейсергей Гечеви баща и съйнока му Красавицата Дърлева оня олигофрен Виденов У Гепи България Фидосова Тиквата ПКП Буруджиева ЦъЦъ Лъчу мозъкъ иииииииииииии У Патриотарските мекерета чииифутски Валерко Бургаски и компанията му Оня Русенски чииииифут със Лидълската чантичка Оня Горския от Мадрид и компанията му Чииииифутска която го докара да крадът заедно България като Олимпийци Олимп ли казах или Кътев или Сопола му виси Не Близнашки беше там а някакви близнаци И Конституцията я превърнаха на паааааарцал със Тълкувания Тълкуват я примерно чиииииифутски куци коне на хубава трапеза като чиииииифута Велчев леко със родствени връзки със оня Иля Велчев Какво хубаво българско име Иля Нали Ум да ти зайде И някакъв си Фил Също със такова изконно българско име и брада Между впрочем всичките са брадати със леко набола брада А за Сова Харис и ония от Кръга дето е квадрат и ви облъчват от голф игрището а не от телевизията ще ви говори Харалан за ценности като първом мине да си прибере рентата от отдадените под наем имоти И задължително зяпайте Оскар или Шеф Манчев Оня чиииииифут изгоря като караше по джанти Веке не е интересен Капки да ви падат по главите от телевизора и със Индийски Турски сериали виЗше да завършите на матура да не идете Бях Кратък Нали

Отговори
2 1
Диди

Диди

27.05.2023 | 16:58

Парламент. Най скъпия и некъдърно направен български сериал.

Отговори
8 13
Okтоподът на пpoмянaтa

Okтоподът на пpoмянaтa

27.05.2023 | 16:54

– Приоритетна грижа за семейните бизнеси и роднини от ДС надничат зад ключови фигури от ПП – Съпругата и братът на земеделския зам.-министър с бизнеси, зависещи от Министерството на земеделието – Адвокатска кантора, близка до Прокопиев, в която майката на Никола Минчев е старши партньор, е „административната школа“ на Лена Бориславова и Никола Минчев – Бащата на Христaнoв и тъстът на Гури – видни ДС фигури Младите и „честни“ активисти на „Продължаваме промяната“, които дойдоха на власт с обещанието да преборят мафията и шуробаджанащината в управлението на държавата, с нищо не дават признаци, че като манталитет се различават от това, което ще „променят“. Набиват се на очи няколко семейства и приятелски групи от „Промяната“, които по нищо не отстъпват на старите соц. традиции, доразвити от Прехода, под мотото „Да уредим родата“. Никола Минчев и Лена Бориславова Вниманието привлича адвокатска кантора „Джингoв, Гугинckи, Кючуков и Величков“, която минава за приближена на Иво Прокопиев. Там старши съдружник е Весела Станчева – Минчева – майка на бившия председател на парламента Никола Минчев. Именно тя назначава сина си в кантората. Лена Бориславова и Никола Минчев са влезли в политиката, идвайки именно от тази адвокатската кантора, ангажирана с приватизационни сделки, от които пряко заинтересовани са били фирми от кръга на Иво Прокопиев, разкри преди дни и юристът конституционалист и шеф на Института за модерна политика Борислав Цеков. Пред ПИК той напомня, че през въпросната адвокатска кантора са минали няколко доста скандални сделки, една от които за „Булгартабак“. Да не забравяме и проверката на прокуратурата за договора на Лена Бориславова с ББР (апропо, Кирил Петков и Асен Василев се заеха първо с ББР, докато бяха в служебното правителство) и получаваните от нея хонорари докато е служител на кантората. Всъщност огромното за българските стандарти възнаграждение е получавано именно от адвокатската кантора „Джингoв, Гугинckи, Кючуков и Величков“, макар името на Лена Бориславова да е изрично посочено като получател на месечното възнаграждение от ББР от 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС.

Отговори
9 12
новите бай-Ганьовци

новите бай-Ганьовци

27.05.2023 | 16:46

Няма Такава Държава! Ходим на избори, а кабинетите и службите ги редят в "посолството"! Ето затова сме най-бедната страна в Европа! И най-корумпираната!

Отговори
14 16
Мразим джендъритее

Мразим джендъритее

27.05.2023 | 18:17

Ха добър ден! Открихте топлата вода! Ама иначе си гласувате за ППДБТГ. Помня веднъж Иво Христов беше казал нещо за 80%, но май май са над този процент.

Отговори
7 3
80%

80%

27.05.2023 | 21:42

гербспдпсатакамвронфсбкостя и.т.н. ... Излезе ли сметката?

Отговори
1 1
Западняк

Западняк

27.05.2023 | 16:44

Кочината все още не е разбрала, че е управлявана от крадци, гангстери, лъжци и мутри, независимо от коя партия са те. Коментарите показват, че обитателите на кочината все още се делят на партии, докато управляващите партии се обединяват, за да крадат по-успешно кочината. Прост народ - слаба държава!

Отговори
10 7
Мразим джендъритее

Мразим джендъритее

27.05.2023 | 16:21

Този крокодил, кога ще си признае че е била в НПО-тата на Сорос за популяризирането на джендър движенията?

Отговори
11 9
Пeдaл Василев

Пeдaл Василев

27.05.2023 | 16:14

Аз съм заинтересовано лице, така че ще бъда много кратък. Ситуацията е като lose-lose. – Въобще не е ясно дали отиваме на избори с ДБ. Ако сме без тях, няма да се борим за първо място, най-много за трето. Законно, незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици. – Ще загубим почти всички местни избори. – Поне местните избори ще ги правим с наше МВР. Най ми е кеф, този с пeдaлckия фалцет ,да го подхване "вашето" МВР с любящи избиратели за 72 часа.

Отговори
14 12

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?