49

„Информационно обслужване“ ще изгражда системата за видеонаблюдението за изборите

Министерство на електронното управление възложи на „Информационно обслужване“ АД изграждането на системата за видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола на избирателни секции, както и техническото осигуряване на необходимия за дейността софтуер и хардуер. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на електронното управление (МЕУ).
 
Възможните технически решения на системата за видеонаблюдение в реално време и видеозаснемането бяха обсъждани на Консултативния съвет на ИКТ общността към министъра на електронното управление.
 
Договорът с „Информационно обслужване“ АД се сключва по реда на чл. 7с от Закона за електронното управление в качеството му на Национален системен интегратор. Компанията разполага с необходимите висококвалифицирани експерти за изпълнение на дейностите по системна интеграция, свързани с техническото осигуряване на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола. 
 
Следвайки досегашната политика, МЕУ се ангажира с пълна прозрачност на извършваните дейности по договора. Въпреки липсата на нормативно задължение за публикуване на договорите за възлагане, тази прозрачност е задължителна за успеха на възложените дейности. Освен договора, Министерство на електронното управление се ангажира да публикува и друга информация от обществен интерес, свързана с изпълнението на дейностите, уточнява от ведомството.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Батко

Батко

03.03.2023 | 15:17

Е кой друг, ако не ИО :D

Отговори
0 0
Като

Като

02.03.2023 | 17:26

Видеонаблюдението на техническите прегледи. Всеки тapaлясник го минава без проблем. Усвояване на едни /много/ пари.

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?