49

ГЕРБ на среща с ДПС: Ако не проявим отговорност, отиваме за шести път на избори

Старт на поредицата срещи на най-голямата политическа формация ГЕРБ-СДС с останалите партии в парламента за съставяне на правителство беше даден преди минути. Разговорите идват след неуспеха на преговорите с ПП-ДБ. 

"Ако не проявим политическа отговорност в 49-ото Народно събрание, изходът почти неизбежно изглежда шести поред предсрочни парламентарни избори", това заяви Десислава Атанасова в началото на срещата на ГЕРБ-СДС с ДПС.

 По думите й в момента отговорността е единственото нещо, което може да сплоти държавата. 

"Отговорността трябва да е споделена, за да може заедно да взимаме важните решения за България", допълни Атанасова.

"За всички приоритетите ни са Шенген, Еврозоната, стабилни публични финанси, България - отново важен евроатлантически партньор. Затова благодаря, че приехте тази покана. Ние държим на всички разговори, вече 10 дни водихме такива с ПП-ДБ, надяваме се и след разговорите с останалите сили, ще осъзнаят отговорността, която трябва да поемем”, подчерта Десислава Атанасова. 

"Поканата е навременна и постъпваме към нея с цялата ни отговорност. Потърсихме вторите за разговори, те не откликнаха на нашия призив за разговор, така че за нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Отговорността за реализация на първия мандат е основна", заяви Йордан Цонев от ДПС.

"Осъзнаваме, че отговорността на ГЕРБ е още по-голяма, защото хората искат редовен кабинет и парламента и решаване на кризите. Отговорността е върху всички, но отговорността върху вас е много по-голяма", обърна се Цонев към ГЕРБ-СДС.

"ДПС пое ясен ангажимент към избирателите по темите да водим политики за спиране на прогресивното обедняване, за ползване на целия ресурс на ЕС, предвиден за България, да направим здравеопазването достъпно, да подобрим качеството на образованието и пазара на труда. Да изпълним съдебна реформа, не на принципа стани да седна, да подкрепим малките земеделци, животновъди и развитие на регионите, с наш приоритет малките общини и населени места", добави Цонев. 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 4 оценки
3.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Ааааа, ясно

Ааааа, ясно

04.05.2023 | 15:01

Значи затова съдийката отложи делото за груб мъжки сeкс в НС

Отговори
1 1
Айде на хаирлия да е

Айде на хаирлия да е

04.05.2023 | 14:56

Време е любовта на бойко и пeевски да излезе на светло и са се вземат законно Да поканят Магнитски за кум, а Мата Хари за шаферка. И да направим една сватба като през 13-та година. Да изпратим еднополовите младоженци на меден месец в обща килия.

Отговори
2 1
Дедо Пинто

Дедо Пинто

04.05.2023 | 13:44

Абе тези некадърници изглежда не са разбрали, че НАРОДА НЕ ги ИСКА надявам се скоро да ги обявят за ШКАРТО!!!!!!!!

Отговори
2 2
кака корни нинова

кака корни нинова

04.05.2023 | 13:26

Поискахме програмата, за да я прочетем и да се подготвим за разговорите. Изпратиха ни програмата на ПП - ДБ, която вчера ГЕРБ направиха на п у х и прах. Попитахме какво е това и те ни отговориха - това е програмата ни с ПП. Отговорността да се сложи ред в този хаос е на ГЕРБ.

Отговори
2 2
Дулцинея дел Тобосо

Дулцинея дел Тобосо

04.05.2023 | 12:57

С ПП не се разбрахме защото всичко беше на exel, кво е това не разбрахме , ний сме учили друго, в нашата аритметика всичко трябва да се знае предварително, и да сме наясно ний от аритметичните действия владеем само събирането никакво изваждане или деление

Отговори
2 3
ЗАД-минаващ

ЗАД-минаващ

04.05.2023 | 13:25

Ами да,вие всички сте от *хърфърд*,май?

Отговори
2 2
Минаващ

Минаващ

04.05.2023 | 12:52

Всички знаехме, че тиквата го влече към Пеевски. Само дето ги игра тези циркове. Събраха се най-накрая, скоро Магнитски ще ги венчае.

Отговори
4 3
ЗАД-минаващ

ЗАД-минаващ

04.05.2023 | 13:24

Да не би *тиквата* да е родния ти баща,нещо си много интимен в обръщенията?

Отговори
3 3
Махмуд

Махмуд

04.05.2023 | 12:06

Имате пълната ни подкрепа, заставаме плътно зад вас.

Отговори
3 4

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?