49

Десислава Трифонова на среща в „Източен”: ГЕРБ залага още мерки за българите в неравностойно положение

„Българите в неравностойно положение се нуждаят от специалната закрила и помощ от държавата.  Наред с мерките на социалната политика, ГЕРБ-СДС залага в програмата си  допълнителни стъпки за подпомагане на тези наши съграждани”. 

Това заяви Десислава Трифонова от листата за Пловдив-град, която заедно с кмета на район „Източен” Иван Стоянов, се срещна с представители на Регионалната организация на Съюза на слепите в България.

По време на разговорите бе прочетено обръщение от Национално представителните организаци на и за хора с увреждания към политическите формации. Сред исканията в него са приобщаващо образование, ефективна здравна грижа, нова лекарствена политика, укрепване профилактика, укрепване системата на ТЕЛК чрез окомплектоване на съставите, намаляване сроковете за издаване на решения, достойно възнаграждание на членовете на ТЕЛК и други.

„В 48-то Народно събрание именно от ГЕРБ внесохме промени в Закона за хората с увреждания, според които при забавяне от ТЕЛК, в случаите на преосвидетелстване, хората с увреждания да запазят правата си и финансовата и социална подкрепа за тях да продължи”, припомни третата в листата на ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова.

От Регионалната организация на Съюза на слепите в България благодариха на кмета на район „Източен” Иван Стоянов, за това, че винаги ги подкрепя. Пред него те поставиха редица въпроси, сред които качеството на градския транспорт, възможността за издаване на преференциални карти в цялата страна, които той да представи пред общината и депутатите.

Десислава Трифонова заяви още, че голяма част от исканията в обръщението на Национално представителните организаци на и за хора с увреждания, вече са заложени в програмата на ГЕРБ.

За решаването на тези и други важни въпроси, за стабилна България отново на 2-ри април  гласувайте с № 2 в бюлетината, призова тя.  

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Айше

Айше

31.03.2023 | 20:26

Те циганите в Изгрев са добре.Българите са зян

Отговори
2 0
Минаващ

Минаващ

31.03.2023 | 16:13

Неадекватен гербав изрод. Не се накрадохте

Отговори
12 1
Lufthansa

Lufthansa

31.03.2023 | 15:22

Тая яко Луфтханза!

Отговори
7 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?