71

Денков потвърди СПИСЪКА с министри, но призна: С ГЕРБ си нямаме доверие ВИДЕО

Кандидатът за премиер от ППДБ посочи, че ако се отиде на избори, няма да има бюджет. Втората причина за необходимост от кабинет е нуждата от съдебна реформа и приемането на закони.

 

"Истината, че си нямаме доверие с ГЕРБ. Но от разговорите с Мария Габриел разбирам, че на нея мога да имам доверие. Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументи. Тя казва добре, в други случаи аз казвам добре. Съставът е консенсусен".

Това заяви в парламентарните кулоари номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков на въпрос за отношенията с ГЕРБ, с които ще се опитат да съставят кабинет, пише "24 часа".

"Вече сме юни и нямаме бюджет. Още през октомври служебното правителство бе длъжно да предостави бюджет, не го направи. Сега правим второ удължаване на предишния, но това създава големи проблеми. Виждаме, че има проблем със събираемостта на приходите. Трябва да влезе сериозен човек, екип, който да разбере какво се случва", заяви той.

И посочи, че ако се отиде на избори, няма да има бюджет. Втората причина за необходимост от кабинет е нуждата от съдебна реформа и приемането на закони. Първи приоритет е да има правителство, което да почне да работи, добави той. През всички национални съвети на партии от нашата коалиция бе приет състава на кабинет, заяви Денков и така де факто потвърди имената за министри, за които "Марица" вече съобщи.

Съставът обаче ще бъде представен официално до края на деня. Денков обясни, че първоначалният състав е бил показан при други обстоятелства, а сега се търси такъв, който да получи парламентарна подкрепа.

"Съставът е насочен към включването на повече експерти", добави той и благодари на всички, които се включиха в първия списък. Денков подчерта, че сред тях има изключителни експерти.

"Няколко политически лица трябваше да ги изтеглим, за да стане малко по-неутрален кабинетът. Съставът трябва да е и обществено приемлив. Този състав не е направен, за да бъде партиен, а за да свърши работа. Всеки от тези кандидати си тежи на мястото", подчерта академикът.  

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 8 оценки
3.4/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
40 коментара
Тоз, Соросоид,

Тоз, Соросоид,

02.06.2023 | 20:37

ще излезе по-вреден и от Учиндолеца, Драгалевския мангал, Желю Зелката, Станишев, Беров, Орешарски, Борисов и.... А Юроди!

Отговори
3 2
Колко е бил прав Майн Фюрер Светла му памет

Колко е бил прав Майн Фюрер Светла му памет

02.06.2023 | 18:58

Представяте ли си що е шорошоядско чиииифутско съвъкупление Въпреки отвръщението което имат един друг от свойте лоясъли от лакомия тела те ще правят съвъкупление И това във името на какво Да трупат още лой И ако могат тази лой да я изнесът във някоя ошфорна зона която съществува благодарение на тяхното покровителство Ошфорките на тези чиииифутски продажни създания не са им враг Те са им перални където да си изперат чииииифутските сланини и лой до бяло

Отговори
4 3
за нищо не стават шорошоядската помия

за нищо не стават шорошоядската помия

02.06.2023 | 14:58

вчера ги видяхме, "умни и красиви" поплювковци!

Отговори
7 3
Не въпрос , а направо отговор!

Не въпрос , а направо отговор!

02.06.2023 | 13:03

По лапането сте вие ибрикчии на тиквата.Щом пред телевизията му целувате ръка крадливи кре-тени, е ясно какво му целувате и лапате на дебелия шибек , като няма камери.Човек с достойнство, целува ръка само на Патриарха и на родителите си.Ама къде у вас достойнство, мекотели с мозък на едноклетъчни амеби.Марш на копанята още да лапате.То и без това от грабежите ви , тая държава остана само скелет.12 години само тава правехте- лапане и ср.ане!

Отговори
10 4
Избирател

Избирател

02.06.2023 | 12:40

Академик Денков, че кой му има доверие на осъдения в България за лъжа бай х О й. Затова сте там , да го контролирате. От другата страна на барикадата са озверелите и озъбени фашистоизроди от иZZраждане, милиционерско-корупционния башибозук на де пи сету и техните ибрик чий / гъзо мийници/ от УЙчиндолската чалгашайка, всички те под командата на наглия, болшевишки, цървул радефф и подчинените му ченгета. Така , че кураж и напред.

Отговори
7 7
От парламента

От парламента

02.06.2023 | 12:14

Малееее, току що минах покрай Борисов.На много хубаво мирише.Изпрали са го с шампоан на Киро и Асен, и с ароматизирани соли на Ристе и ген.Атанасов.Миризмата на чистота 20 метра след него се носи.Да ни е честит ИЗПРАНИЯТ БОЙКО. Той вече е ангел и светите му нозете не стъпват по земята.

Отговори
10 10
въпрос

въпрос

02.06.2023 | 12:43

Като мина покрай боко и МУ го помириса, лапна ли го да провериш дали са го подмили и отдолу, болшевишка мършо?

Отговори
4 11
Да попитам?

Да попитам?

02.06.2023 | 11:55

Бойко сега изп.раха ли го? Стана ли чист , като момина сълза? Чакаме отговор, не от тук ширещите се тро.лове, а от Киро , Кок.орчо , Ристе Брадата и ген. Атанасов.Те да кажат! Аз още сега им казвам , че на следващите избори , няма да минат 4%.Или ако ги минат ще бъдат ниф-елни с 10-11 депутата.Справка, Слави чал.гаря.

Отговори
13 6
Ало ало

Ало ало

02.06.2023 | 12:22

От кое да го изперат, от плюнките и храчките Цончови ли?

Отговори
6 9
Ало , Ало....Барселона ли е или зайчарника Банкя

Ало , Ало....Барселона ли е или зайчарника Банкя

02.06.2023 | 12:39

Плюнките Цончови, са като хималайска роса в сравнение 13 годишните корупционни говна на дебелия шибек

Отговори
9 2
гадател

гадател

02.06.2023 | 10:41

залагам очилата на денчо мишока че скоро ще стане ясно че асенчо е обратен и че киро е джаскал лена редовно! Миро съветче, аре вече кажи нещо мъжката ко мълчиш по темата лавандуло

Отговори
15 24
Гребнечето

Гребнечето

02.06.2023 | 10:54

А аз залагам гела на Руди (без гребенчето му!), че не е така!

Отговори
23 4
Искрен Митев за Цончо

Искрен Митев за Цончо

02.06.2023 | 10:36

„Изключително грозно и срамно. Всички са виновни в една такава ситуация, но от моята перспектива това, което аз видях и най-много ме потресе, бе един човек, избран от българските граждани, заместник-председател на Народното събрание – Цончо Ганев, който взима 13 000 лева заплата, наплю три пъти друг народен представител. В опита си да го направи, той наплю жената, която записва заседанията, наплю квестора и успя да наплюе и председателя на Народното събрание. Моето желание е този човек да бъде отстранен като народен представител.“

Отговори
14 7
Тоя се е вживял,че е пепелянка.Колко жлъч и злоба теябва да таиш,че да

Тоя се е вживял,че е пепелянка.Колко жлъч и злоба теябва да таиш,че да

02.06.2023 | 10:41

Се държиш като чернолилав хамалин по пристанищата.Желязков да ги прочиства и наказва.

Отговори
5 2
А аз смятам, че цялата ситуация

А аз смятам, че цялата ситуация

02.06.2023 | 16:58

беше провокирана от бившия депутат от БСП, понастоящем от ПП Явор Божанков.

Отговори
3 2
Шopo

Шopo

02.06.2023 | 10:33

сега пък се прави на дpон .Жалка платена мacтия.

Отговори
7 10

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?